Evenimentul Zilei > International > Drone de luptă aeriană. Trump trece la nivelul 2
Drone de luptă aeriană. Trump trece la nivelul 2

Drone de luptă aeriană. Trump trece la nivelul 2

Pentagonul lucrează la un proiect de drone ce pot fi înarmate cu rachete aer-aer.

La ora actuală, dronele MALE și dronele tactice care pot fi înarmate nu au decât capacități de lovire la sol. Încă din 2015, Ray Mabus, atunci secretar al US Navy, a estimat că viitorul aparține dronelor de luptă, estimând că F-35, avionul vedetă produs de Lockheed-Martin va fi „cu siguranță” ultimul aparat de vânătoare-bombardament achiziționat de marina americană.

Pe de altă parte, Mabus a admis că avioane ce oferă superioritate aeriană, cu echipaj,  vor fi totuși necesare pentru a asigura protecția unui grup aeronaval.

Dar, în iunie 2016, o experiență realizată de US Air Force Research Laboratory și de compania Psibernetix a lăsat să se întrevadă noi perspective în materie de combat aerian, cu ajutorul inteligenței artificiale.

În cadrul unor simulări de luptă aeriană, folosindu-se mai multe scenarii, fostul pilot al US Air Force Gene Lee a fost surprins de faptul că inteligența artificială a fost în măsură să elaboreze strategii de luptă mai rapid decât el. „Reacționa instantaneu la schimbările mele ale direcției de zbor și îmi dejuca orice tentativă de folosire a rachetelor, schimba instantaneu acțiuni ofensive cu cele defensive, în funcție de necesitățile situației tactice”, a declarat colonelul Lee, citat de Zone Militaire.

CONTINUAREA ARTICOLULUI IN PAGINA URMATOARE

Publicat in categoriile: International
Ne puteți urmări pe Facebook, Telegram sau pe Google News
Accesează: