Evenimentul Zilei > Opinii > Opinii EVZ > Drd. Marcel face politică, nene, nu glugă de coceni!
Drd. Marcel face politică, nene, nu glugă de coceni!

Drd. Marcel face politică, nene, nu glugă de coceni!

Comitetul Executiv Naţional al PSD se reunește astăzi. De ce? Iată o întrebare bună, la care am căutat un răspuns.

După cum citeam ieri seară pe Agerpres, nici liderul partidului nu prea știe ce este pe agenda ședinței, „fiind, cel mai probabil, detalii legate de organizarea congresului extraordinar de sâmbătă, precum şi de alegerile locale din luna septembrie”.

Chiar și așa, vorba lui Firicel din „Las Fierbinți”, nu m-am dat bătut și am mers mai departe cu căutările.

Și iacătă nu am fost dezamăgit.

Tot de pe agenția națională de presă, deci nu de pe site-uri pe surse, am mai aflat că „deocamdată, vor candida la preşedinţia PSD actualul lider interimar al formaţiunii, Marcel Ciolacu, şi senatorul Eugen Teodorovici.

Marcel Ciolacu a anunţat că se va prezenta cu o echipă şi un proiect propriu pentru România.

Eugen Teodorovici este singurul parlamentar PSD care nu a semnat moţiunea de cenzură depusă de social-democraţi luni.

<Din câte ştiu eu, domnul Teodorovici candidează şi la congres, înseamnă că e membru PSD. (…) Nu a semnat (moţiunea de cenzură – n.r.). Este singurul parlamentar al Partidului Social Democrat care nu a semnat moţiunea de cenzură>, a declarat, luni, Ciolacu.

Social-democraţii ar mai putea discuta şi despre contextul politic creat de depunerea moţiunii de cenzură împotriva Guvernului Orban.

Liderul PSD a precizat că PSD se va prezenta la Cotroceni cu o propunere de premier, dacă moţiunea va trece de Parlament: Avem o propunere de prim-ministru. Nu este membru al PSD în acest moment”.

Extraordinară lecție de flexibilitate mi-a dat în direct domnul președinte Marcel Ciolacu. Aferim!

Acum, eu, ca un novice în ale politichiei dâmbovițene, mă simt obligat să mă scot singur la tablă și să-i spun domnului prof. drd. (adică profesor doctorand) Marcel Ciolacu ce am înțeles din lecția dumnealui.

Una la mână. PSD vrea cu tot dinadinsul guvernarea, dar nu pentru el, ci pentru un om de bine care acum umblă liber și fără griji prin România și care, poate, habar n-are ce i se pregătește. Mai că-mi vine să-i plâng, alesului, de milă!

Pe logica asta, PSD, dacă îl înfiază și pe Klaus Iohannis, oricând se poate lăuda că a câștigat și președinția României. Așa că aferim încă o dată!

În aceste condiții, candidatura lui Eugen Orlando Teodorovici la șefia PSD, despre care nici președintele partidului nu știe, cu patru zile înainte de congres, dacă e membru, pare mai mult decât firească (dar nu de la Firea!).

Iată cel mai bun semn pentru noi, cei neafiliați, că avem bastonul de lider PSD și premier al aceluiași partid în rucsac fără să știm.

Mi se pare un motiv bun să nu mai pledez pentru desființarea acestei organizații toxice, dar devenită, în ultimul timp, umanitară…😊)

Publicat in categoriile: Opinii, Opinii EVZ
Ne puteți urmări pe Facebook, Telegram sau pe Google News
Accesează: