Evenimentul Zilei > Actualitate > Lovitură pentru România în inima Ținutului Secuiesc. Gestul autorităților declanșează un scandal național
Lovitură pentru România în inima Ținutului Secuiesc. Gestul autorităților declanșează un scandal național

Lovitură pentru România în inima Ținutului Secuiesc. Gestul autorităților declanșează un scandal național

Cel mai mare drapel românesc, arborat la Miercurea Ciuc în 2015, a fost dat jos de autorități. Drapelul, care măsura șapte metri lungime și patru lățime, era arborat în fața sediului Inspectoratului Județean de Poliție.

În 2015, de Ziua Tricolorului, 400 de militari au defilat în fața drapelului de șapte metri lungime și patru lățime, iar aproximativ 3000 de persoane au asistat la înălțarea pe catarg.

La eveniment a fost prezent și premierul interimar de atunci, Gabriel Oprea, care declara că „patriotismul și loialitatea față de valorile naționale nu sunt simple vorbe”.

„Ca român, ca om format în sistemul militar, am adând înrădăcinată în suflet credința că patriotismul și loialitatea față de valorile naționale nu sunt simple vorbe, ci principii solide de viață. Cred că numai împreună, indiferent de religie, etnie sau orientare politică ne putem servi țara, putem proteja toți cetățenii, arătând că suntem români adevărați și cetățeni europeni deopotrivă”, declara, în 2015, Gabriel Oprea.

Publicat in categoriile: Actualitate
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: