Fatima Ofkir Reyes (21 de ani), are o poveste demnă de un scenariu de film.

Potrivit jurnaliștilor spanioli, tânăra originară din regiunea Catalonia era o sportivă cu un viitor de succes în softball, însă viața ei s-a schimbat radical după ce a ajuns într-o închisoare din mijlocul deșertului. Ea a lansat un apel îndușetor: „mamă, scoate-mă de aici!”

În urmă cu trei ani, Fatima a fost arestată în Oman, după ce a fost prinsă cu șapte kilograme de morfină. A primit o pedeapsă uriașă: 25 de ani de detenție într-o închisoare de femei din Muscat, capitala Omanului.

„Fiica mea este moartă în viață”, a declarat recent mama ei, Rosario Reyes, pentru Antena 3 Deportes. „Nu îmi spune decât ‘Mamă, scoate-mă de aici!’”, a adăugat femeia, care a povestit și cum decurge viața fiicei ei în închisoare.

Viața ex-sportivei în închisoare este una deosebit de grea.
Fatima se trezește la 5 dimineața și trebuie să se conformeze vieții musulmane. Astfel, se roagă de cinci ori pe zi și, fiind singura vorbitoare de limbă spaniolă din închisoare, nu prea se înțelege cu nimeni.

Inițial, spanioloaica originară din orășelul catalan L’Hospitalet a fost condamnată la opt ani de închisoare, doar că o înăsprire a legilor locale pentru posesie de droguri i-a majorat pedeapsa la 25 de ani.

Fosta sportivă poate vorbi cu familia ei de acasă doar de trei ori pe lună. Consulatul Spaniei ține legătura cu ea, numai că nu o poate aduce acasă, pentru că între cele două țări nu există tratat de extrădare. „Nu spun să nu își facă pedeapsa. Dar vreau să o facă la ea în țară”, a mai spus mama ex-sportivei, scrie digisport.ro.