"2014 a fost cel mai rau an, si anul urmator, apoi gata. Acum ma simt bine", a spus Simona.

Din 2014, Simona nu a mai iesit din top 10 si are cea mai lunga serie la acest capitol, 265 de saptamani, potrivit sport.ro

Putererea si consistenta ei sunt de invidiat pentru adversarele din circuit, iar Halep spune ca totul se datoreaza presiunii la care au supus-o romanii de-a lungul timpului.

Simona Halep s-a plans in Emirate de presiunea imensa la care este supusa in Romania. 

"Nimeni nu a avut parte de ce am avut eu parte in Romania. Credeti-ma, sunt mai puternica acum pentru ca am rezistat", a spus ea zambind.

"Cand merg la turnee, chiar daca sunt numarul 1 sau nr. 5, sunt tratata la fel. Poti sa pierzi oricand. Poti sa castigi toate meciurile. Eu merg cu aceasta mentalitate. Daca pierzi, sa zicem un meci usor, chiar daca nu exista meciuri usoare la acest nivel, nu trebuie sa dramatizezi. Eu vreau sa trec rapid peste si sa incep o noua zi", a mai spus Halep.

 

Simona a vorbit si despre situatia japonezei Naomi Osaka, cea care s-a despartit de antrenor dupa victoria de la Australian Open, iar la Dubai a pierdut in primul tur si a izbucnit in lacrimi la conferinta.

"Din punctul meu de vedere, presiunea trebuia sa fie mai mare pentru ea dupa US Open, pentru ca a produs o surpriza mai mare decat acum. A jucat bine pentru a castiga doua turnee de Grand Slam si pentru a deveni lider mondial. Lumea se va astepta ca ea sa castige toate meciurile de acum incolo, pentru ca este cea mai buna", a spus Halep, pentru site-ul WTA, cand a fost intrebata despre caderea nervoasa a lui Naomi Osaka.

Decizia japonezei de a rupe colaborarea cu tehnicianul ei a suprins pe toata lumea, mai ales ca Sascha Bajin a ajutat-o pe Osaka sa castige doua Grand Slam-uri si sa urce pe locul 1 WTA. 

"Nu sunt dispusa sa-mi sacrific fericirea pentru succes. Nu voi sacrifica asta doar pentru a tine o persoana in jurul meu. E una dintre cele mai dureroase decizii pe care am luat-o", a explicat la momentul despartirii, Osaka.