Ileana Bacîtea a murit marți dimineață. Era printre solistele apreciate ale Ansamblului „Doina Gorjului”, în care cânta de ani buni.

Anunțul morții Ilenei Bacîtea a fost făcut de interpreta Natalia Gorjeanu: „Cu durere în suflet anunţ trecerea în nefiinţă a dragei mele prietene şi colege Ileana Bacîtea”.

„Sunt împietrită de durere. Drum lin spre îngeri Ileana Bacîtea! Dumnezeu să aibă grijă de sufletul tău!”, a transmis și cântăreața de muzică populară Maria Loga, pe Facebook.

Ileana Bacîtea a început să cânte încă de la vârsta de 15 ani, informează RTV. După ce a absolvit cursurile liceale, s-a înscris la un concurs pentru ocuparea unui post de solist vocal în cadrul Ansamblului „Doina Gorjului“. Și, de la 20 de ani, a cântat neîntrerupt muzica Olteniei.

„În cântecul meu se regăsesc perle ale folclorului. Am preluat piese de muzică populară de la mari artişti: Filofteia Lăcătuşu, Maria Apostol, Maria Lătăreţu, pentru că am vrut să duc mai departe folclorul tradiţional. Aceste renumite şi neuitate soliste trăiesc prin noi şi cântecele noastre”, povestea recent, într-un interviu, Ileana Bacîtea.