Evenimentul Zilei > Justitie > Dragnea TREMURĂ! Când vine MOMENTUL DECISIV pentru el? Breaking news
Dragnea TREMURĂ! Când vine MOMENTUL DECISIV pentru el? Breaking news

Dragnea TREMURĂ! Când vine MOMENTUL DECISIV pentru el? Breaking news

Liviu Dragnea va fi judecat de completul de cinci format din judecătorii: Dragomir Ilie Iulian (președinte), Neniţă Simona Cristina, Grădinaru Daniel, Dragomir Florentina și Lefterache Lavinia Valeria. Termenele vor fi, se pare, scurte, așa că ne putem aștepta la o decizie definitivă a instanței în aproximativ trei luni.

Luni, Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie începe judecarea apelului în dosarul angajărilor fictive de la Direcția pentru Protecția Copilului Teleorman, dosar în care Liviu Dragnea a fost condamnat (în primă instanţă) la 3 ani şi 6 luni închisoare cu executare.

Pe 21 iunie, Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie l-a condamnat pe Liviu Dragnea la 3 ani şi 6 luni închisoare cu executare în dosarul DGASPC Teleorman în legătură cu angajarea în această instituţie a două persoane care de fapt lucrau pentru organizaţia PSD. Decizia nu este definitivă.

Pedeapsa de 3 ani şi 6 luni închisoare cu executare, pentru instigare la abuz în serviciu, a fost contopită cu pedeapsa de 2 ani cu suspendare primită în dosarul "Referendumul".

Instanţa a anulat suspendarea executării din dosarul "Referendumul", rezultând o pedeapsă finală de 3 ani şi 6 luni cu executare.

Decizia de condamnare a fost luată de doi dintre cei trei judecători ai completului. Al treilea a votat pentru achitare.

Pe de altă parte, Dragnea a fost achitat pentru acuzaţia de instigare la fals intelectual.

Primul termen stabilit, pe 8 octombrie, a fost amânat deoarece Liviu Dragnea a cerut un nou termen pentru a-și angaja avocați. Instanța a încuvințat amânarea, liderul PSD având termen până pe 5 noiembrie.

 

 

Informaţiile publicate de evz.ro pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.