Președintele comisiei parlamentare de anchetă a alegerilor prezidențiale din 2009, Oana Florea (PSD), a declarat joi că a discutat la telefon cu președintele PSD, Liviu Dragnea, aflat în concediu, și au stabilit că se va discuta în ședința de luni a coaliției de guvernare acest subiect.

Parchetul General a respins, în 14 iulie, solicitarea inițială a comisiei parlamentare de anchetă privind alegerile din 2009 de punere la dispoziție în copie a dosarului deschis pe această temă.

"Astfel cum se menționează și în Decizia Curții Constituționale a României nr. 45/1994 și Decizia nr. 317/2006, în lipsa unor raporturi de drept constituțional, documentele deținute de alte autorități publice decât Guvernul și organele administrației publice — chiar și în situația în care acestea sunt considerate mijloace de probă necesare activității Comisiei parlamentare — nu pot fi transmise acesteia. In plus, Codul de procedură penală prevede în mod expres și limitativ persoanele care au acces la dosar și care pot obține fotocopii, comisiile parlamentare neregăsindu-se printre acestea", se arată în răspunsul Parchetului general din 14 iulie.

În această cauză s-a dispus la 20 iulie clasarea, "întrucât faptele nu există în materialitatea lor", menționează Parchetul General.