Evenimentul Zilei > Politica > Dragnea, detalii de ultim moment despre candidatura la alegerile prezidențiale. Care este mesajul transmis către ALDE
Dragnea, detalii de ultim moment despre candidatura la alegerile prezidențiale. Care este mesajul transmis către ALDE

Dragnea, detalii de ultim moment despre candidatura la alegerile prezidențiale. Care este mesajul transmis către ALDE

Președintele PSD, Liviu Dragnea, a declarat că alianța PSD-ALDE ar trebui să aibă un candidat comun la alegerile prezidențiale din acest an.

Liderul PSD, Liviu Dragnea, a declarat că va face curând anunțul cu privire la candidatul la prezidențiale. Candidatul PSD-ALDE ar trebui să provină din coaliția PSD-ALDE și să fie comun. Acesta poate fi considerat un mesaj către partenerii de coaliție.

„PSD a spus mereu în frunte cu mine că nu respingem întrebările de la referendum, dimpotrivă le susținem. Dumneavoastră veți vota. Am văzut comentarii după interviul de ieri. Noi vom prezenta punctul de vedere în ceea ce privește candidatul la prezidențiale, după alegerile europarlamentare. Ce pot spune este faptul că eu consider că trebuie să avem un candidat comun al alianței PSD-ALDE.”, a declarat Dragnea.

Liviu Dragnea a declarat că PSD va anunța candidatul pentru alegerile prezidențiale duminică seară, după alegerile europarlamentare.

„După alegeri. Chiar duminică seară o să anunțăm.”, a afirmat Liviu Dragnea, marți.

Întrebat dacă mai merită să te bați pentru funcția de președinte al țării, liderul PSD a spus că prin prisma a cum și-a exercitat mandatul Klaus Iohannis această funcție devine importantă.

„Grea întrebare. Dacă mă întreba cineva acum un an, spuneam că nu. Că este o funcție de unde trebuie să izvorască pacea, stabilitatea, medierea în societate, sprijin pentru lucrurile bune, intervenție când ar trebui schimbat ceva, dar starea indusă în națiune de către Iohannis îmi creează convingerea că bătălia pentru prezidențiale devine foarte importantă. Dacă acolo rămâne în continuare Iohannis, eu nu sunt Cassandra, încă cinci ani de zile după 2019, de tot ce s-a făcut în România bun se va alege praful. Din acest motiv cred că trebuie făcute toate eforturile de către cei care nu vrem să mai continue acest personaj ca în noiembrie-decembrie să plece de la Cotroceni. Da, exact în situația în care a adus el funcția prezidențială și ceea ce induce în națiune, da această funcție devine importantă, iar PSD se va pronunța duminică seară, după alegeri.”, a conchis Liviu Dragnea.