Evenimentul Zilei > Politica > Dragnea, mesaj EMOȚIONAT pentru victimele atentatului de la Londra.
Dragnea, mesaj EMOȚIONAT pentru victimele atentatului de la Londra.

Dragnea, mesaj EMOȚIONAT pentru victimele atentatului de la Londra.

Liviu Dragnea, preşedintele Camerei Deputaților, şi-a exprimat miercuri întreaga solidaritate cu poporul şi guvernul britanic.

"În urma atacului terorist care a avut loc astăzi, la Londra, îmi exprim întreaga solidaritate cu poporul şi guvernul britanic. Faptul că atacul a avut loc lângă clădirea Parlamentului, simbol al democraţiei şi pluralismului, arată că a fost îndreptat împotriva valorilor care stau la baza statelor europene moderne, ceea ce îl face cu atât mai condamnabil.Transmit condoleanţe familiilor victimelor şi sper că toate persoanele rănite în atac, în particular cetăţenii români răniţi, beneficiază de cea mai bună îngrijire şi asistenţă medicală", a scris Dragnea, pe Facebook, citat de Agepres. 

Dragnea a informat că Guvernul României monitorizează cu atenţie evoluţia situaţiei, inclusiv în ceea ce priveşte eventualitatea apariţiei unor noi date privind cetăţeni români afectaţi de atac, precum şi pentru oferirea de asistenţă consulară tuturor cetăţenilor români afectaţi de tragicele evenimente. 

MAE a anunţat, anterior, că "din cele mai recente informaţii obţinute de la autorităţile locale, au fost identificate două persoane de cetăţenie română care au fost rănite" în urma atacului de la Londra. Acestea au fost transportate la spitalele din zonă în vederea acordării asistenţei medicale. 

Patru oameni, printre care un poliţist, au murit şi alte cel puţin 20 de persoane au fost rănite miercuri după-amiază în atacul de la Londra din faţa parlamentului britanic, iar atacatorul a fost ucis, a anunţat poliţia, transmite AFP.