Evenimentul Zilei > Politica > Dragnea, la „După 20 de ani”: „PSD își propune să obțină minim 35% la europarlamentare”
Dragnea, la „După 20 de ani”: „PSD își propune să obțină minim 35% la europarlamentare”

Dragnea, la „După 20 de ani”: „PSD își propune să obțină minim 35% la europarlamentare”

Vicepremierul Liviu Dragnea a declarat, în cadrul emisiunii "După 20 de ani", ce a fost difuzată la Pro TV, că sistemul informatic utilizat la referendumul din 2012 va fi utilizat și la alegerile europarlamentare din luna mai. Dragnea a mai precizat că PSD vrea să obțină un scor de minim 35% la europarlamentare, la o prezență de vot de 32-34%.

"Peste 35 %. Este un obiectiv politic asumat de PSD acum două luni de zile, enunţat şi de preşeditele partidului, Victor Ponta. Cred că prezenţa la vot va fi destul de asemănătoare cu prezenţa la vot în 2009 la europarlamentare. Există un nivel obişnuit de interes din partea electoratului în general european, dar şi în România, pentru alegerile europarlamentare. Probabil în jur de 35%. Probabil că prezenţa la vot va fi între 30 şi 35%, undeva 32-34%, aşa cred" , a spus Dragnea la emisiunea "După 20 de ani. 
Liderul PSD a mai precizat că toate partidele au o  metodă de a afla rapid care este prezenţa la vot, dar şi rezultatele după închiderea urnelor.
"Acel sistem a fost folosit şi la alegerile locale şi la parlamentare. Nu am avut nicio problemă pentru că nu a candidat Băsescu. Numai la referendum am avut o problemă, se pare. Sigur că va fi folosit, este un sistem de transmitere a prezenţei la vot şi de transmitere rapidă a rezultatului final după ce se încheie votarea. Este folosit oriunde în lume, şi îl folosesc şi celelalte partide, inclusiv PD-ul. Dar faptul că tu ai dreptul să ştii prezenţa la vot nu este interzis de nicio lege", a declarat Liviu Dragnea, făcând referire la faptul că DNA a deschis un dosar penal pe numele său din cauza acestui sistem informatic, cu care s-a fraudat votul.
Întrebat dacă e pregătit pentru o eventuală funcţie de premier, Dragnea a răspuns: "Eu cred că sunt alţii pregătiţi".
"Nu este visul meu în viaţă, nici obiectivul meu în viaţă. Eu cred că desemnarea premierului va fi, şi e firesc să fie, decizia noului preşedinte care va veni din noiembrie, respectiv decembrie", a spus Dragnea la "După 20 de ani".

Întrebat dacă va candida la funcţia de preşedinte al PSD sau dacă va prelua funcţia de preşedinte al PSD în situaţia în care Victor Ponta va candida la prezidenţiale, Dragnea a precizat că funcţia de lider al PSD nu "se preia", ci este "aleasă".

"Funcţia de preşedinte al PSD nu se preia, este o funcţie aleasă. Eu voi fi alături de Victor Ponta indiferent ce decizie va lua şi voi rămâne cu el în echipă indiferent ce se va întâmpla după alegerile prezidenţiale", a spus Dragnea, citat de Mediafax.
CITIȚI ȘI:

  • ”DOSARUL REFERENDUMUL FRAUDAT”. Inculpat în dosar: ”Ne-au spus că nu ni se va întâmpla nimic, pentru că toată lumea de sus este a PSD-ului”. PROCESUL ZILEI
  • Pentru unii mumă, pentru alţii ciumă. Cum a îngropat procurorul general Niţu dosarele Referendumului fraudat

Publicat in categoriile: Politica
Ne puteți urmări pe Facebook, Telegram sau pe Google News
Accesează: