La conferinţa de presă ce a avut loc, vineri, la Topoloveni, Dragnea a mai aspus că preţurile ar fi crescut, chiar dacă nu erau majorate unele venituri. Referindu-se la creşterile de preţuri la legune, Dragnea a afirmat: „Dacă vrei să mănânci zece roșii cu gust de rumeguș, foarte bine, le iei mai ieftin. Dacă vreau să mănânc roșii sănătoase, iau cinci roșii și sunt mai mulțumit".

 

 

„Prețurile la energie și la gaze să fie plafonate, iar în ce privește prețurile la legume, am mai spus-o și o spun în continuare – oamenii aceștia vând cu un preț ca să își acopere cheltuielile și să aibă un profit ca să înființeze următoarea cultură. Dacă vrei să mănânci zece roșii cu gust de rumeguș, foarte bine, le iei mai ieftin. Dacă vreau să mănânc roșii sănătoase, iau cinci roșii și sunt mai mulțumit. Dacă n-ar fi roșiile românești pe piață, ceilalți care le importă ridică prețul", a mai spus Dragnea

 

De asemenea, Dragnea a precizat că a mărit veniturile tocmai pentru că preţurile la unele produse au crescut

 

 „Ceea ce facem noi și am făcut mereu a fost să mărim veniturile, pentru că aceste prețuri creșteau oricum din diverse motive, nu vreau să le mai discutăm acum".

 

 

Pentru anul 2019, Banca Naţională a României a prognozat o creştere a inflaţiei cu 1,2 %, ajungându-se la 4,2%.