Evenimentul Zilei > Actualitate > Dragnea, în pericol la Rahova! Ce-a fost şi ce-a ajuns, incredibil… Zidurile aud şi văd tot
Dragnea, în pericol la Rahova! Ce-a fost şi ce-a ajuns, incredibil… Zidurile aud şi văd tot

Dragnea, în pericol la Rahova! Ce-a fost şi ce-a ajuns, incredibil… Zidurile aud şi văd tot

Fostul lider al Partidului Social Democrat (PSD), Liviu Dragnea, a fost recent în prim-planul unei întâmplări în care a avut de suferit.

Conform cancan.ro, „în urmă cu aproape două săptămâni, fostul lider al PSD a fost implicat într-un accident de muncă în Penitenciarul Rahova”. Totuşi, se pare că fostul preşedinte al social-democraţilor şi al Camerei Deputaţilor a trecut cu bine peste incidentul neplăcut, din cauza căruia s-a accidentat la un deget în timp ce manevra un flex în atelierul de mecanic.

„A vrut să taie cu flexul și și-a zgâriat un deget. Nu a fost nimic grav. Incidentul s-a petrecut în timp ce muncea. S-au mai întâmplat în trecut astfel de incidente minore. Nu mulți deținuți se încumetă să pună mâna pe flex sau pe aparatul de sudură, dar el a fost mai muncitor. Acum a trecut cu bine peste incident”, au dezvăluit sursele celor de la cancan.ro.

Ce a mai păţit Dragnea la Rahova?

Sursa citată a mai aflat nu cu mult timp în urmă că la începutul acestui an, când termometrele au indicat temperaturi scăzute, Dragnea a tremurat serios: în celula din Penitenciarul Rahova nu a funcționat căldura. Social-democratul a bănuit că nu a fost o coincidenţă şi că ar fi fost vorba despre o şicană, având în vedere că doar celula în care era încarcerat a avut această problemă. Mai departe, Dragnea s-ar fi plâns comandantului închisorii despre condițiile inumane.

Ce l-a băgat la zdup pe Dragnea?

Amintim că la 27 mai 2019, Dragnea a fost condamnat definitiv de Înalta Curte de Casație și Justiție (ÎCCJ) la 3 ani şi 6 luni de închisoare cu executare pentru instigare la abuz în serviciu în dosarul angajărilor fictive de la DGASPC Teleorman.

Conform rechizitoriului întocmit de procurorii DNA, Floarea Alesu, director executiv al DGASPC Teleorman, în schimbul unor foloase necuvenite, a procedat la menţinerea ilegală în posturi a două angajate: Adriana Botorogeanu şi Anisa Niculina Stoica. Cele două nu s-au prezentat la serviciu şi nici nu au prestat vreuna dintre activităţile înscrise în contractul lor de muncă semnat cu DGASPC Teleorman, desfăşurându-şi de activitatea la sediul Organizaţiei PSD Teleorman.

În rechizitoriul magistraților DNA se mai arată că Dragnea a determinat-o pe Anisa Niculina Stoica să se angajeze şi să fie remunerată în cadrul DGASPC Teleorman. De asemenea, fostul lider al PSD a mai fost acuzat că făcut astfel încât, prin influenţa pe care o avea în calitate de preşedinte al CJ Teleorman, Adriana Botorogeanu şi Anisa Niculina Stoica să fie menţinute în funcţie la DGASPC Teleorman.

Condamnare pentru Dragnea

În aprilie 2016, Dragnea fusese condamnat la doi ani de închisoare cu suspendare în dosarul „Referendumul”, condamnare la care s-a ajuns după ce judecătorii au considerat că acesta a folosit abuziv autoritatea și influența în partid pentru a denatura rezultatul scrutinului din 2012, cel care a vizat demiterea președintelui Traian Băsescu.