Evenimentul Zilei > Politica > Dragnea: „În loc să atace la CCR majorările de salarii, Guvernul ar trebui să vină cu ceva pe masă”
Dragnea: „În loc să atace la CCR majorările de salarii, Guvernul ar trebui să vină cu ceva pe masă”

Dragnea: „În loc să atace la CCR majorările de salarii, Guvernul ar trebui să vină cu ceva pe masă”

Preşedintele PSD, Liviu Dragnea, s-a declarat nemulţumit, luni, vizavi de demersul Executivului de ataca la Curtea Constituţională patru legi referitoare la salarizare, liderul social-democraţilor spunând că s-ar fi aşteptat ca, în loc să facă acest lucru, "Guvernul să vină cu ceva pe masă".

"Mulţi ne-am aşteptat de la acest Guvern, în loc să atace la Curte majorări de salarii sau alte acte normative, să vină cu ceva pe masă, adică să propună totuşi o salarizare mai bună pentru bugetari, pentru românii care lucrează în sistemul bugetar. Din păcate, se concentrează foarte mult pe aceste lucruri. Dacă în final Curtea Constituţională va decide că acele prevederi sunt neconstituţionale, le vom respecta cu toţii", a afirmat Dragnea, într-o conferinţă de presă susţinută la sediul PSD, potrivit Agerpres.

Guvernul a sesizat CCR cu privire la Legea pentru completarea Legii-cadru nr. 284/2010 privind salarizarea unitară a personalului plătit din fonduri publice, precum şi stabilirea unor măsuri fiscal-bugetare, adoptată de Parlament în 8 iunie 2016.

Potrivit unui comunicat al Executivului, Guvernul a cerut Curţii exercitarea controlului de constituţionalitate a dispoziţiilor acestei legi, având mai multe obiecţii asupra unor articole ce au fost introduse în actul normativ şi adoptate în plenul Camerei Deputaţilor, în calitate de cameră decizională.

 

 

Informaţiile publicate de evz.ro pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.