Evenimentul Zilei > Politica > Dragnea denunță ILEGALITĂȚI în finanțarea CAMPANIEI ELECTORALE a Opoziției! SCRISOARE DEVASTATOARE către AEP
Dragnea denunță ILEGALITĂȚI în finanțarea CAMPANIEI ELECTORALE a Opoziției! SCRISOARE DEVASTATOARE către AEP

Dragnea denunță ILEGALITĂȚI în finanțarea CAMPANIEI ELECTORALE a Opoziției! SCRISOARE DEVASTATOARE către AEP

Liderul PSD, Liviu Dragnea, cere lămuriri președintelui Autorităţii Electorale Permanente, Daniel Barbu, în legătură cu modul de finanțare a campaniei electorale de la alegerile parlamentare din 2016 a PNL și USR.

Într-o scrisoare transmisă conducerii AEP, șeful PSD, adresează două întrebări, printre care despre măsurile dispuse de reprezentanţii AEP în legătură cu  modalitate de executare a obligaţiilor rezultate din încheierea Contractelor de Prestări Servicii de către filialele PNL, la alegerile din 2016.

Totodată, Liviu Dragnea a cerut lămuriri referitoare la sancțiunile AEP, după ce PNL a încheiat mai multe contracte de prestări servicii cu o firmă pentru un singur serviciu, cu toate că au fost emise cinci facturi diferite, în valoare de 17.000 de lei.

„Care au fost sancţiunile dispuse de către reprezentanţii AEP cu privire la faptul că în baza mai multor contracte de Prestări Servicii încheiate între filialele PNL şi o firmă privată a fost prestat un serviciu unic, dar au fost emise 5 facturi distincte, în cuantum de 17.335,68 de lei, urmărindu-se astfel eludarea aplicării normelor referitoare la rambursarea cheltuielilor, norme prevăzute de Legea nr. 334/2006 privind finanţarea partidelor politice şi a campaniilor electorale, republicată?”, potrivit scrisorii adresate AEP de Dragnea.

Șeful PSD a mai vrut să afle dacă s-a sesizat organele de urmărire penală cu privire la faptul că a fost modificat conţinutul facturilor.

„La ce dată au fost sesizate organele de urmărire penală de către AEP, potrivit art. 291 alin. (1) din Legea nr. 135/2010 privind Codul de procedură penală, republicată, cu privire la modificarea conţinutului facturilor emise de către o firmă privată, în baza unui Contract de Prestări Servicii încheiat cu filialele PNL, facturi depuse iniţial în vederea rambursării cheltuielilor de către AEP?”, mai întrebă Dragnea.

Liderul social-democaţilor a mai adresat o întrebare, și anume când a sesizat AEP organele de urmărire penală referitor la faptul că reprezentanţii PNL ar fi comis o infracţiune când au emis acele facturi.

„La ce dată au fost sesizate organele de urmărire penală de către AEP cu privire la posibila săvârşire a unor infracţiuni de către reprezentanţii PNL, potrivit art. 291 alin. (1) din Legea nr. 135/2010 privind Codul de procedură penalp, republicată, şi ce număr de înregistrare are documentul de sesiare, având în vedere faptul că, în Raportul de Control încheiat de către AEP la data de 27.03.2017, se precizează explicit faptul că vă veţi adresa instituţiilor competente în stabilirea legalităţii operaţiunilor economic-financiare?”, mai scrie Dragnea în scrisoare trimisă directorului AEP.