Evenimentul Zilei > Politica > Dragnea pregătește LOVITURA FINALĂ. Miza este URIAȘĂ. Care este PLANUL de REZERVĂ a lui Firea. Breaking news în POLITICĂ
Dragnea pregătește LOVITURA FINALĂ. Miza este URIAȘĂ. Care este PLANUL de REZERVĂ a lui Firea. Breaking news în POLITICĂ

Dragnea pregătește LOVITURA FINALĂ. Miza este URIAȘĂ. Care este PLANUL de REZERVĂ a lui Firea. Breaking news în POLITICĂ

Se pare că in PSD, înainte de ședința CEx care o să aibă loc luni, se fac calcule intense, iar Liviu Dragnea își pregătește mutarea finală în războiul cu Gabriela Firea și oamenii acesteia. Principala problem a lui Dragnea este reprezentată de faptul că Firea este unul dintre oamenii puternici din PSD și beneficiează de susținere din parte unor nume grele din partid.

Ieri, mai mulți lideri ai PSD au fost chemați în Kiseleff, la negocieri cu Liviu Dragnea. Se pare că Dragnea, precum în cazul ședinței unde s-a votat excluderea din parid a lui Neacșu și Țuțuianu, a început negocieri 1 la 1.

O eventuală excludere a primarului Capitalei, omul care stă cel mai bine în sondaje dintre personalitățile PSD și care are la activ cel mai mare număr de voturi, va fi o piatră de moară, care, la primul eșec al liderului PSD va atârna greu în evaluare.

Pe de altă parte, în PSD deja se discută despre un plan alternativ al Gabrielei Firea. În cazul în care ar fi exclusă din PSD, Firea și-ar pregăti o nouă platformă politică, iar alături de ea vor veni toți oamenii anti-Dragnea din PSD, inclusiv cei care deja au fost excluși de liderul PSD. Problema este că și pe viitor vor mai exista nemulțumiți, iar dacă aceștia vor avea „refugiul” oferit de Gabriela Firea, atunci situația se va complica serios pentru Liviu Dragnea.

Din calculele care se fac în Kiseleff, Gabriela Firea ar putea pleca alături de 20 parlamentari, ceea ce va pune în pericol majoritatea PSD în Parlament. Chiar dacă majoritatea va fi păstrată la limită, Dragnea va fi depinde total de ALDE, dar și de negocieri cu UDMR, ceea ce înseamnă că pe termen lung ar putea fi nevoit să cedeze la multe proiecte importante.

Aceste calcule care se fac în PSD ar putea amâna și ședința Comitetului Executiv. Anunțată pentru luni, este probabil ca ședința să aibă loc spre finalul săptămânii viitoare, tocmai pentru că Dragnea are nevoie de timp pentru a-și negocia voturile cu oamenii din PSD.