"Nu mai comentez de mult astfel de voturi, pentru că atât timp cât noi avem în Constituţie acea prevedere greşită din punctul meu de vedere – poate iniţial cei care au făcut Constituţia au gândit într-un fel, numai că evoluţia societăţii ne pune în situaţia în care presiunea care se pune pe deputaţi sau pe senatori e inimaginabilă şi îi pune pe aceşti oameni să devină judecători, ceea ce nu e cazul", a afirmat Dragnea, la finalul unui eveniment economic care s-a desfăşurat la Hotel Athenee Palace Hilton. 

El s-a pronunţat pentru eliminarea imunităţilor "pentru toată lumea", inclusiv pentru preşedinte. 

"Existând această prevedere, până la urmă parlamentarii îşi exprimă un punct de vedere prin vot, aşa cred de cuviinţă. Dacă vreodată în ţara asta vom reuşi să ajungem la modificarea Constituţiei, eu o să propun eliminarea imunităţilor pentru toată lumea, inclusiv pentru preşedintele României. Ori toată lumea e sub lege, adică nimeni nu e deasupra legii, ori adoptăm şi alte modele care sunt în alte ţări", a mai spus  liderul PSD

Ieri, senatorii au respins cererea DNA privind urmărirea penală a lui Gabriel Oprea pentru ucidere din culpă în dosarul morţii poliţistului Bogdan Gigină. 

Au votat împotriva cererii DNA 73 de senatori, 45 "pentru". Şase voturi au fost anulate.