Evenimentul Zilei > Politica > Dragnea: „Cred că femeile pot să fie un sprijin foarte serios ca să promovăm un alt tip de politică”
Dragnea: „Cred că femeile pot să fie un sprijin foarte serios ca să promovăm un alt tip de politică”

Dragnea: „Cred că femeile pot să fie un sprijin foarte serios ca să promovăm un alt tip de politică”

Președintele interimar al PSD, Liviu Dragnea, a elogiat vineri seară, la Școala Politică de Vară a Femeilor Social Democrate de la Constanța, aportul colegelor sale în construcția și consolidarea partidului,el apreciind că ar trebui să fie pregătit să promoveze o femeie în funcția de prim-ministru.

"Avem o colegă în funcția de comisar european, avem colege în Guvern, în Parlament și în administrația centrală și locală, dar nu am avut curajul să ne propunem ca în patru-cinci ani PSD să dea un prim-ministru din rândul Organizației Femeilor Social Democrate (OFSD). Am putea avea un prim-ministru frumos și căsătorit cu un bărbat, totodată. Eu cred că putem să facem acest lucru. Am aflat despre rezoluția OFSD prin care vreți să propuneți acordarea a 30% din locurile eligibile pe listele de candidați pentru femei. Este corect, cred că trebuie să avem și noi în PSD președinți de Consilii Județene — femei. Cred că femeile pot să fie un sprijin foarte serios ca să promovăm un alt tip de politică, cel bazat pe dialog și nu pe hărțuieli. Dacă PSD este un partid mare, acest lucru se datorează în foarte mare măsură femeilor", a spus Dragnea.

Potrivit Agerpres, președintele interimar al PSD s-a declarat de acord cu propunerea Organizaţiei de Femei a PSD ca, la viitoarele alegeri, 30 la sută din candidaţii social-democraţi să fie femei. De asemenea, Dragnea a spus că nu are nimic împotrivă ca PSD să propună un preşedinte de Consiliu Judeţean femeie, sfătuind conducerea Organizaţiei de Femei să propună acest lucru chiar la Teleorman.

Școala Politică de Vară a Femeilor Social Democrate se desfășoară la Mamaia, în perioada 28-30 august.