„Marţi avem un Birou Permanent Naţional lărgit, unde voi propune din partea PSD premierului un nume şi ulterior să fie prezentat preşedintelui României. Deci marţi se va rezvolva problema”, a precizat Dragnea, prezent la manifestările de la Ţebea, citat de News.ro.

Întrebat dacă şedinţa CSAT de joi are legătură cu actuala „criză” din MApN, Dragnea a negat. „Nu cred şi nu văd ce criză e. La armată e un mininistru interimar, are toate competenţele. Nu poate să fie nicio criză”, a susținut liderul PSD.

Premierul Mihai Tudose a anunţat, săptămâna trecută, că a acceptat demisia lui Adrian Ţuţuianu din funcţia de ministru al Apărării şi că a propus ca interimatul la MApN să fie asigurat de către vicepremierul Marcel Ciolacu, urmând să aibă loc consultări în PSD şi în coaliţie pentru nominalizarea pentru postul de ministru al Apărării. Şeful Executivului a subliniat că „sunt bani pentru salarii”, dar „cineva” din MApN „a avut imaginaţie”.

Preşedintele Klaus Iohannis a convocat, joi, de la ora 11:00, o şedinţă a CSAT pe tema participării Armatei la o misiune NATO cu capabilităţi navale, dar şi a strategiei naţională de prevenire a proliferării armelor de distrugere în masă, a anunţat purtătorul de cuvânt al preşedintelui, Mădălina Dobrovolschi.