Evenimentul Zilei > International > Dovezile monstruoasei Mașinațiuni: „Statul Paralel”, gata să calce pe cadavre pentru a-l răsturna pe Trump
Dovezile monstruoasei Mașinațiuni: „Statul Paralel”, gata să calce pe cadavre pentru a-l răsturna pe Trump

Dovezile monstruoasei Mașinațiuni: „Statul Paralel”, gata să calce pe cadavre pentru a-l răsturna pe Trump

Un uriaș complot a fost pus la cale împotriva lui Trump de către administrația Obama, încă de la jumătatea lui 2016, de când a părut posibilă venirea sa la Casa Albă.

Documente declasificate pe 30 aprilie arată că Peter Strzok, fost șef al Direcției de Constraspionaj din FBI, a împiedicat închiderea anchetei privindu-l pe Michael Flynn, la începutul lui ianuarie 2017, deși Biroul Federal nu descoperise nici o dovadă sau informație împotriva lui.

Ulterior, Flynn a pledat vinovat pentru că a mințit anchetatorii în legătură cu discuțiile pe care le avusese cu diplomatul rus Serghei Kisliak.

În ianuarie 2020, Flynn a cerut retragerea pledoariei sale de vinovăție, după ce Departamenul american de Justiție a solicitat instanței condamnarea acestuia la o pedeapsă de până la șase luni.

Avocatul principal al lui Flynn, Sidney Powell, cere acum instanței respingerea dosarului, afirmând că FBI l-a tratat pe clientul său într-o manieră incorectă.

Un om de onoare

Michael Thomas Flynn are o îndelungată și frumoasă carieră.

A fost general-locotenent în armata americană, lucrând în sectorul informațiilor, și este coautorul unui raport publicat în 2010 în care critică comunitatea de informații pentru lipsa sa de înțelegere a contextului socio-economic al teatrului de operațiuni din Afganistan.

Cariera lui Michael Flynn se leagă mai ales de forțele armate, unde a îndeplinit numeroase misiuni în cadrul unor operațiuni convenționale, dar și misiuni speciale de informații la nivel înalt.

Pe 17 aprilie 2012, Barack Obama l-a numit director al Defense Intelligence Agency, serviciul de informații al Pentagonului.

Felul său deschis de a vorbi și lipsa de menajamente a afirmațiilor sale publice îi atrag o oarecare ostilitate din partea anturajului profesional, inclusiv printre cei din partea de sus a ierarhiei.

Își anunță demisia pe 30 aprilie 2014. Într-unul din ultimele interviuri ca șef al DIA afirma că se simte o voce solitară care susține că, în 2014, Statele Unite sunt mai puțin pregătite să facă față terorismului islamic decât erau înaintea atentatelor din 11 septembrie 2001.

Obama și ISIS

Flynn a declarat că a fost obligat să demisioneze deoarece a pus în discuție discursul public al administrației Obama că Al-Qaida era în degringoladă.

La scurt timp, din această „degringoladă” avea să apară ISIS.

În mai 2016, Michael Flynn apare ca unul dintre candidații la vicepreședinția SUA, pentru a face pereche cu Donald Trump. În cele din urmă, va fi preferat guvernatorul de Indiana, Mike Pence.

Este numit consilier pentru securitate națională chiar de la începutul președinției lui Trump, dar prins în capcana FBI (a se vedea mai jos) este constrâns să demisioneze pe 13 februarie 2017.

După demisie, Flynn devine una dintre țintele principale ale anchetei lui Robert Mueller, procurorul special însărcinat să verifice presupusa complicitate a lui Trump cu Rusia.

Pe 1 decembrie 2017, Mueller acceptă o negociere a pedepsei cu Flynn, acesta pledând vinovat pentru că, „intenționat și conștient”, a făcut „declarații false” pentru FBI despre două discuții cu ambasadorul Rusiei, Serghei Kisliak.

Reproducem mai jos un articol de Marina Medvin din Townhall, cu titlul:

De ce l-a vânat FBI pe Michael Flynn?

Avocații lui Michael Flynn au depus săptămâna aceasta noi dovezi uluitoare care arată că agenții federali aveau intenția să îi întindă o capcană.

CONTINUAREA ARTICOLULUI IN PAGINA URMATOARE