Două treimi dintre liderii politici ai lumii au cont pe Twitter

Două treimi dintre liderii politici ai lumii au cont pe Twitter

Două treimi dintre liderii politici ai lumii au cont pe Twitter, însă jumătate dintre ei nu urmăresc activitatea colegilor lor politici pe reţeaua de socializare, arată un studiu consacrat liderilor mondiali şi reţelei Twitter, publicat la Geneva.

Pentru acest studiu, denumit "Twiplomacy", fima de consultanţă Burson-Marsteller a afirmat că a analizat 264 de conturi oficiale şi personale ale şefilor de stat şi de guvern din 125 de ţări. Studiul relevă că un sfert (76) dintre aceşti lideri mondiali urmăresc postările de pe contul lui Barack Obama, liderul al cărui cont Twitter este cel mai urmărit din lume de către oamenii politici. Celelalte şase conturi cel mai urmărite de liderii lumii sunt cel al Casei Albe (61), al Downing Street (41), premierului canadian Stephen Harper (20), preşedintelui în exerciţiu al Mexicului, Felipe Calderon (20), preşedintelui brazilian Dilma Rousseff (17) şi cel al Palatului Elysee (17).

Cu toate acestea, @BarackObama nu urmăreşte decât conturile Twitter a doi lideri mondiali, cel al premierului norvegian Jens Stoltenberg şi cel rus Dimitri Medvedev. Preşedintele rus Vladimir Putin, preşedintele ruandez Paul Kagame, premierul din Singapore şi alte 35 de conturi nu urmăresc activitatea de pe niciun alt cont de Twitter, retrăgându-se din orice fel de conversaţie.

De cealaltă parte, premierul ugandez Amama Mbabazi face parte dintre cei mai activi pe Twitter, cu peste 90% dintre mesaje trimise ca răspuns. Studiul arată, de asemenea, că politicienii descoperă adesea Twitter în timpul campaniilor electorale, însă odată aleşi, au tendinţa de a nu mai comunica pe reţeaua socială, aşa cum este cazul conturilor preşedintelui brazilian Dilma Rousseff şi al preşedintelui francez Francois Hollande. Conform studiului, liderii mondiali tastează pe Twitter în 43 de limbi - 43% în engleză şi 15% în spaniolă. Cu toate acestea, liderii spanioli şi latino-americani comunică pe reţea de trei ori mai mult decât cei care o fac în limba engleză.

Ne puteți urmări și pe Google News