Evenimentul Zilei > Actualitate > Doua remorchere blocate intre gheturile de pe Dunare

Doua remorchere blocate intre gheturile de pe Dunare

Autoritatile fluviale sunt in alerta, deoarece Dunarea a inceput sa inghete si au aparut deja sloiuri de gheata din cauza temperaturilor foarte scazute din ultimele zile.

Cele mai afectate zone sunt la Capidava, in judetul Constanta, si la Crisan si Mila 23, in judetul Tulcea, unde s-au format poduri de gheata, informeaza Directia Apelor Dobrogea Litoral.

Doua remorchere ale Navrom Galati au ramas blocate, de sambata dimineata, intre gheturi, la kilometrul 280 al Dunarii, in apropiere de Harsova. Echipajul remorcherelor este format din 18 marinari, dar  au provizii suficiente la bord, potrivit informatiilor furnizate de Capitania Harsova.

Seful Capitaniei Zonale Galati, Octavian Gheorghiu, sustine ca remorcherul Sacele a fost trimis la fata locului pentru a incerca sa sparga gheata. Ieri la pranz, spargatorul de gheata sosise cu greu la kilometrul 265 si incerca sa ajunga la cele doua convoaie.

Primarul comunei Topalu, Gheorghe Murat, a declarat ca cele doua convoaie erau blocate intr-un cot al Dunarii, ingreunand astfel interventia spargatorului de gheata. De altfel, nu se putea interveni nici de pe uscat din cauza drumurilor judetene inzapezite. Si pe celelalte sectoare ale Dunarii sunt probleme, sloiurile acoperind fluviul in proportie de 60a la Fetesti, Oltina, Dunareni, Topalu, Braila, Galati si Tulcea. Daca vremea nu se va incalzi, autoritatile navale avertizeaza ca traficul ar putea fi blocat.

Publicat in categoriile: Actualitate
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: