După succesul echipei naționale U21, pregătită de antrenorul Mirel Rădoi, echipa U18, antrenată de Daniel Oprescu, este, în acest moment, cea mai mare speranță a fotbalului românesc.

Din lotul convocat astăzi fac parte jucători care s-au facut remarcați la nivelul Ligii a II-a, la echipe de tradiție, care se bat pentru promovarea în Liga 1: Alexandru Tătaru și Ștefan Pănoiu (Rapid București), Ianis Stoica și Mario Bratu (Petrolul Ploiești). Din păcate, astăzi nu vor putea participa jucătorii Academiei lui Hagi Alexandru Crivac, Luis Munteanu, Alexi Pitu, Alexandru Sima, Constantin Grameni și Darius Grosu. Ei vor disputa partida retur în Youth League, la Domzale, în Slovenia, cu echipa NK Domzale, campioana Sloveniei, după un meci tur, încheiat cu scor egal 0-0.

După generația lui Ianis Hagi, al cărei rezultat din vara trecută – semifinala Euro U21 – a renăscut speranța că fotbalul românesc va putea să facă performanță în cele mai tari competiții europene. Echipa U18 calificată în primele opt echipe ale turneului final Euro U19, în iulie 2021, organizat de România, este a doua echipă de juniori care poate continua cu succes tradiția sportului rege. De remarcat, că Ianis Hagi și Denis Drăguș, liderii generației under 21, alături de Alexandru Crivac și Alexi Pitu – under 18 – continuă tradiția taților care au făcut performanță în sportul rege.

Vârfurile generației U18 sunt, alături de jucătorii enumerați mai sus, Ștefan Baiaram – debutat în prima ligă la Universitatea Craiova, Radu Drăgușin – titular la Juventus Torino – Primavera și Vlad Mocioacă – pariul lui Adrian Iencsi pentru postul de fundaș central al echipei naționale, titular meci de meci, la numai 17 ani, la FC Snagov, Liga a II-a.

Alături de aceste nume pot face oricând pasul către naționala U18 Tiberiu Coman – un atacant de mare perspectivă, care a debutat cu gol la doar 17 ani în echipa de seniori a Rapidului, antrenată de Daniel Pancu dar și Ion Vasluian – mijlocaș la Ripensia Timișoara în Liga 2.