Evenimentul Zilei > Economie > Două firme vor construi primul lot al autostrăzii Comarnic-Brașov. Una dintre ele este în insolvență
Două firme vor construi primul lot al autostrăzii Comarnic-Brașov. Una dintre ele este în insolvență

Două firme vor construi primul lot al autostrăzii Comarnic-Brașov. Una dintre ele este în insolvență

Pe data de 31 mai, CNAIR SA a finalizat procedura de achiziție publică și a comunicat rezultatul analizării ofertelor pentru proiectarea și execuția sectorului de autostradă Râșnov - Cristian (km 162+300 - km 168+600) și a drumului de legatură cu profil de autostradă care asigură descărcarea traficului rutier spre municipiul Brașov.

Sectorul Râșnov – Cristian face parte din  lotul 2 (tronsonul Comarnic – Brasov), parte integrantă a autostrăzii București – Brașov în lungime totală de 168 km.

Procedura de achiziție publică a fost caștigată de Asocierea S.C Alpenside S.R.L. – S.C. Specialist Consulting S.R.L. În prezent se așteaptă expirarea termenului legal de 10 zile pentru transmiterea unor eventuale notificări/contestații, privind rezultatul procedurii de atribuire.

Lotul 5, care cuprinde sectorul Râșnov – Cristian și drumul de legatură, a fost numerotat astfel conform Studiului de Fezabilitate din anul 2004.  Lotul 5 este echivalent cu Lotul 2, care a primit această numerotare în conformitate cu procedura de licitație publică. 

Alpenside Holding este deținută integral de Mihai Florin Cristian. Cealaltă firmă urmează să se ocupe de proiectare și este în insolvență. Ea este deținută de Șerban Romică Cezar și Oana Grigorie. 

Firma Alpenside, fostă Util Construct Plus, a fost deținută de un off-shore cipriot şi era reprezentată de Florin Cristian Mihai, un necunoscut publicului larg, dar cu un succes fabulos la contractele cu statul. După ce firma a ajuns să se numească Alpenside, ea a trecut în proprietatea lui Florin Cristian, potrivit informațiilor apărute în presă.