UPDATE Oficial de la ISU Tulcea 

“În jurul orei 19:30, Inspectoratul pentru Situații de Urgență “Delta” al județului Tulcea a fost solicitat să intervină pentru în cazul unui accident naval produs la intersecția canalelor Mustaca și Solomon.

În accident au fost implicate 2 ambarcațiuni cu 8 și respectiv 5 persoane la bord.

Din totalul de 13 persoane, 5 au avut nevoie de asistență medicală, fiind preluate de 3 ambulanțe ale Serviciului de Ambulanță Județean și 1 SMURD.

Din totalul de 5 victime, 2 sunt de naționalitate română-engleză și 1 de naționalitate engleză.

În acest moment sunt la Spitalul Județean Tulcea cu traumatisme minore, pentru investigații suplimentare”.

 

UPDATE. Conform primelor informații, sunt cinci victime. Printre acestea se află și o turistă din Marea Britanie.

“În urma accidentului naval au fost transportate la Spitalul Judeţean Tulcea un număr de cinci persoane, dintre care o persoană de cetăţenie britanică, o persoană cu dublă cetăţenie romana- britanică şi trei cetăţeni români. Din cele cinci persoane transportate la spital, două dintre ele au suferit atacuri de panică, iar o alta a suferit un traumatism destul de serios în zona umărului. Celelalte două persoane au avut răni uşoare şi nu cred să mai apară alte complicaţii.” a declarat directorul Serviciului de Ambulanță Tulcea, medicul Dumitru Vâlcu.

Accidentul naval a avut loc, în această seară, în jurul orei 20:00, pe Canalul Mustaca, în apropiere de Dunavățu de Jos, conform tulceanoastră.ro. În urma coliziunii dintre două ambarcațiuni, trei dintre cei 13 turiști care se aflau la bordul acestora  au suferit traumatisme, dar rănile nu sunt atât de grave încât să le pună viața în pericol.  Într-o barcă erau opt persoane, în cealaltă, cinci persoane. Cei trei turiști răniți erau din prima ambarcațiune care, pentru a evita coliziuna, a virat brusc, fiind proiectată pe mal.

ISU Tulcea a trimis la fața locului două echipaje SMURD și o Salvare de la Serviciul de Ambulanță al Județului Tulcea. Surse ISU au declarat, pentru EVZ, că cei trei răniți, conștienți, stabili, au fost tranportați, cu barca nelovit, la cea mai apropiată pensiune de unde au fost transferați cu ambulanța la Spitalul Județean Tulcea. Poliția Transporturi investighează împrejurările în care a avut loc incidentul naval.