Într-unul dintre avioane se afla politicianul Gary Knopp, iar în al doilea avion se aflau celelalte șase persoane, cu vârste cuprinse între 23 şi 57 de ani, relatează WBTV. Toți au murit.

Inițial, unul dintre pasageri a supravieţuit accidentului, dar a decedat în timpul transportului la spital, au menţionat autorităţile. Familiile celor decedaţi au fost anunţate, declară Divizia Trupelor de Stat din Alaska, scrie Antena3.

Aceştia au precizat că au rămas resturi ale avioanelor pe autostradă, care a fost închisă temporar din motive de siguranţă.

Guvernatorul Mike Dunleavy şi soţia sa au transmis condoleanţe familiei lui Gary Knopp.

„În cei 42 de ani de viaţă în Peninsula Kenay, Gary s-a făcut cunoscut drept un aventurier, un pilot formidabil şi priceput, dar şi un politician dedicat. O să ne lipsească cu siguranţă”, a spus guvernatorul Dunleavy.

Într-unul din avioane se afla o singură persoană, un deputat local, iar în celălalt şase, a precizat Departamentul pentru siguranţă publică din Alaska. Ciocnirea a avut loc vineri dimineaţa (ora locală), în apropiere de aeroportul din Soldotna, la circa 100 km sud-vest de oraşul Anchorage.

Inițial, unul dintre pasageri a supravieţuit accidentului, dar a decedat în timpul transportului la spital, au menţionat autorităţile.

În avionul cu un singur ocupant se afla legislatorul Gary Knopp, în vârstă de 67 de ani, care era între altele şi instructor de zbor, în timp ce patru din celelalte victime erau persoane tinere.

Administraţia federală pentru aviaţie şi Consiliul naţional pentru securitatea transporturilor din SUA au lansat o anchetă pentru a clarifica circumstanţele coliziunii.