Evenimentul Zilei > Actualitate > Un medicament EXTREM DE FOLOSIT compromite contracepţia. Plus: ce efect au regimurile de slăbit
Un medicament EXTREM DE FOLOSIT compromite contracepţia. Plus: ce efect au regimurile de slăbit

Un medicament EXTREM DE FOLOSIT compromite contracepţia. Plus: ce efect au regimurile de slăbit

Sarcina nedorită poate să apară şi în condiţiile în care femeile urmează tratamente cu contraceptive, atenţionează ginecologii. De vină pot fi anumite medicamente şi regimuri alimentare.

„Anticoncepţionalele nu îşi mai fac efectul în timpul regimurilor alimentare”, atenţionează doctorul Alexandru Anca, medic primar obstretică-ginecologie, la Spitalul Universitar din Bucureşti.
Motivul? Reţetele de slăbit, inclusiv cele ştiinţifice produc dezechilibre majore în organism. În acest caz, femeile sunt sfătuite să folosească o metodă contraceptivă suplimentară, precum prezervativul. Primul semn că anticoncepţionale nu îşi mai fac efectul sunt pierderile de sânge în timpul pastilelor. Astfel, este posibil ca femeile să rămână însărcinate.
De asemenea, anticoncepţionalele mai interferează cu unele antibiotice. „Pilule trec întâi prin stomac, intestin, se absorb, iar circulaţia şi absorţia dintre intestin şi stomac este perturbată de antibiotice precum amipcilină, amoxicilină şi augumentin”, a adăugat doctorul.
Ziua Mondială a Contracepţiei se sărbătoreşte anual pe 26 septembrie. Anul acesta, sloganul este „Planificarea familiei mele contează” şi are drept obiectiv informarea corectă a unui număr cât  mai mare de femei asupra metodelor contraceptive şi scăderea numărului de sarcini nedorite.
 

Publicat in categoriile: Actualitate
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: