Evenimentul Zilei > Justitie > DOSARUL ICA. Procesul în care Voiculescu s-a jucat cu Justiția 2.070 de zile
DOSARUL ICA. Procesul în care Voiculescu s-a jucat cu Justiția 2.070 de zile

DOSARUL ICA. Procesul în care Voiculescu s-a jucat cu Justiția 2.070 de zile

Mogulul Antenelor afl ă în scurt timp dacă va ajunge după gratii sau nu. Aseară, completul de la Curtea de Apel a rămas în pronunțare în dosarul în care, în primă instanță, a fost condamnat la cinci ani de închisoare.

E iadul în sală”, a exclamat comicul TV Mircea Badea, venit ieri să-și susțină mogulul la Curtea de Apel București. După șase ani de plimbat prin diverse instanțe și după două zile de audieri și pledoarii- maraton, dosarul privatizării frauduloase a Institutului de Cercetări Alimentare (ICA), în care Dan Voiculescu (67 de ani) a fost condamnat la cinci ani de închisoare, a ajuns la final. Completul format din judecătorii Camelia Bogdan și Mihai-Alexandru Mihalcea a rămas, aseară, în pronunțare.

Decizia va fi executorie

Avocații mogulului au apelat la tot felul de tertipuri pentru amânarea unei decizii finale, care va fi executorie. Au recuzat magistrații, au cerut schimbarea încadrării judiciare din spălare de bani, unde condamnarea ar fi între 3 și 12 ani, în tăinure (1-5 ani), fapt care s-a prescris. Peste trei ore a vorbit avocatul Gheorghiță Mateuț, iar lunga sa pledoarie l-a obosit până și pe Dan Voiculescu. Prejudiciul în acest dosar este de 60 de milioane de euro, iar procurorii DNA au cerut 10 ani de închisoare pentru mogulul media. Ieri, la Curtea de Apel, două dintre vedetele postul Antena 3, Mihai Gâdea și Mircea Badea, au venit săși susțină stăpânul în sala de judecată, așa cum promiseseră cu o seară înainte, „pentru că nu le plac execuțiile”. La termenul de luni, unul dintre inculpați, fostul ministru al Comunicațiilor Sorin Pantiș, a declarat că o parte dintre terenurile ICA au fost puse gaj pentru un credit de 40 de milioane de euro. Banii au fost folosiți pentru afacerile media ale mogulului.