DOSARUL evaziunii de 35 milioane de euro: Cei şase oameni de afaceri din Prahova, ARESTAŢI

DOSARUL evaziunii de 35 milioane de euro: Cei şase oameni de afaceri din Prahova, ARESTAŢI

Cei şase oameni de afaceri din Prahova reţinuţi de procurori sub acuzaţiile de evaziune fiscală şi spălare de bani au fost arestaţi preventiv, joi seară. Potrivit anchetatorilor, prejudiciul în acest dosar este de peste 11 milioane lei prin evaziune fiscală şi peste 19 milioane lei în urma spălării banilor. Decizia instanţei poate fi atacată cu recurs.

Judecătorii Secţiei penale a Tribunalului Prahova au admis, joi seară, propunerea procurorilor Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Ploieşti privind arestarea celor şase oameni de afaceri din Prahova, ale căror firme au contracte cu autorităţi publice din judeţ, transmite Mediafax.

Astfel, magistraţii au emis mandate de arestare preventivă pentru 29 de zile pentru Ionescu Dragoş Ioan, Onea Nicolae, Ţărîndă Marian Răducu, Soare Gheorghe, Ţărîndă Andrei Costin şi Muşat Costin Gabriel, acuzaţi de săvârşirea infracţiunilor de evaziune fiscală, spălare de bani şi asociere în vederea săvârşirii de infracţiuni, a declarat purtătorul de cuvânt al Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Ploieşti, procurorul Roxana Armăşelu.

Reprezentanţi ai Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Ploieşti au declarat că toţi cei şase sunt urmăriţi penal în dosarul evaziunii de 35 de milioane de euro, în care fostul angajat al Secretariatului General al Guvernului (SGG), Marcel Păvăleanu, a fost arestat preventiv, anul trecut, alături de alte şase persoane. În acelaşi dosar sunt cercetate sau urmărite penal peste 130 de firme, printre acestea numărându-se firme care de mulţi ani încheie în mod constant contracte pentru diverse lucrări cu autorităţile din judeţul Prahova.

Ne puteți urmări și pe Google News

Cei şase sunt cunoscuţi în mediul local de afaceri ca fiind administratori sau patroni ai unor firme care primesc sau câştigă în mod constant contracte cu autorităţile publice din Prahova. TOP 3 RECOMANDĂRI EVZ.RO:

  • Jaf de proporţii pe bani europeni. Au folosit un beton mai ieftin şi s-au îmbogăţit cu 5 milioane de lei
  • POLIŢIST UMILIT şi PUS ÎN GENUNCHI de o ŞMECHERĂ cu PORSCHE. Vezi IMAGINI VIDEO revoltătoare
  • "Marele cutremur" închide teatrele şi cinematografele. Sorin Oprescu caută soluţii. Ce spun actorii
TOP 3 ARTICOLE POPULARE:
  • Vedete care au CĂLĂTORIT ÎN TIMP. Asemănarea izbitoare dintre celebrități și personalități istorice | GALERIE FOTO
  • Camerele SECRETE ale lui HITLER! Unde se relaxa dictatorul| GALERIE FOTO
  • Cum îți poți folosi laptopul după ce se strică| FOTOGRAFII AMUZANTE