Evenimentul Zilei > Actualitate > Dosarul decontărilor ilegale. Trei medici condamnaţi la câte trei ani şi jumătate de închisoare
Dosarul decontărilor ilegale. Trei medici condamnaţi la câte trei ani şi jumătate de închisoare

Dosarul decontărilor ilegale. Trei medici condamnaţi la câte trei ani şi jumătate de închisoare

Monica Ursu, Alina Cristina Traşcă şi Luiza Iloiu au fost condamnate pentru complicitate la înşelăciune cu consecinţe deosebit de grave. Medicii sunt acuzaţi că au falsificat biletele de trimetere la investigaţii paraclinice şi au primit mită.

În dosar sunt judecate 19 persoane. 
Tribunalul Bucureşti a condamnat-o pe Monica Ursu la trei de ani închisoare pentru complicitate la înşelăciune cu consecinţe deosebit de grave în formă continuată. Se pare că aceasta a falsificat 1.355 de bilete de trimitere pentru investigaţii paraclinice. Încă un an a primit pentru fals intelectual, 2 ani pentru luare de mită, astfel că în final Tribunalul a decis că va excecuta 3 ani şi jumătate de puşcărie.
Instanţa a dispus totdată confiscarea de la medicul Monica Ursu a 26.586,36 de lei, obiectul infracţiunii de luare de mită.
Alina Cristina Traşcă a fost condamnată la trei ani închisoare pentru complicitate la înşelăciune cu consecinţe deosebit de grave în formă continuată, respectiv pentru 2.026 acte materiale constând în bilete de trimitere pentru investigaţii paraclinice.
Alţi 2 ani i-a primit pentru complicitate la înşelăciune în formă continuată, în cazul a 565 de bilete de trimitere pentru investigaţii clinice, şi încă un an de închisoare pentru complicitate la fals intelectual în formă continuată. Şi pedeapsa acesteia a fost sporită cu jumătate de an de închisoare astfel că medicul Alina Traşcă va executa trei ani şi jumătate de închisoare.
Judecătorul a condamnat-o tot la trei ani şi jumătate de închisoare pe Luiza Elena Iloiu pentru 6.113 bilete de trimitere pentru investigaţii paraclinice falsificate şi care au făcut obiectul faptelor de complicitate la înşelăciune cu consecinţe deosebit de grave şi în formă continuată, se mai arată în minuta deciziei.
Alături de cei trei medici, alte 16 persoane au fost condamnate pentru acelaşi gen de infracţiuni la pedepse cuprinse între şase luni şi trei ani de închisoare cu suspendare şi amenzi penale cuprinse între 1.000 şi 2.000 de lei.
Decizia nu este definitivă şi poate fi atacată cu apel.

Publicat in categoriile: Actualitate
Ne puteți urmări pe Facebook, Telegram sau pe Google News
Accesează: