Evenimentul Zilei > Actualitate > Dosarele penale nu-i sperie pe soferii mitocani

Dosarele penale nu-i sperie pe soferii mitocani

La mai bine de doua saptamani de la prima ninsoare mai serioasa, traficul rutier din Capitala, inclusiv transportul in comun, continua sa fie dat peste cap de soferi care isi parcheaza masinile in mijlocul marilor artere.

Incepand din 3 ianuarie si pana ieri, 27 de soferi s-au ales cu dosare penale, peste 2.500 au fost sanctionati pe loc cu cate 200 de lei, iar alti 4.600 urmeaza sa primeasca acasa procesele-verbale de amenda, dupa ce masinile parcate anapoda le-au fost filmate de politisti. Cu toate acestea, miercuri dupa-amiaza, nu mai putin de 16 troleibuze au fost blocate ore intregi, pe Calea Mosilor (pe sensul de mers dinspre Bd. Carol I catre Bucur Obor), din cauza a doi bucuresteni – un barbat de 56 de ani si o femeie de 39 de ani – care si-au parcat masinile pe banda a doua a drumului.

„Ii vom supraveghea in continuare pe cei care procedeaza astfel, deoarece, dincolo de actele normative in vigoare, trebuie sa functioneze si legile nescrise ale respectului reciproc. Niciunul dintre sutele de calatori care se aflau miercuri in cele 16 troleibuze blocate pe Calea Mosilor nu era vinovat pentru faptul ca cei doi soferi nu au avut bunavointa sa-si caute un loc de parcare in apropiere”, sustine purtatorul de cu-vant al Politiei Capitalei, comisarul Christian Ciocan.

Publicat in categoriile: Actualitate
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: