Evenimentul Zilei > Justitie > Dosare DNA „fără nicio probă”. Procurorii, urmăriți penal! Pe cine au vrut să „înfunde”?
Dosare DNA „fără nicio probă”. Procurorii, urmăriți penal! Pe cine au vrut să „înfunde”?

Dosare DNA „fără nicio probă”. Procurorii, urmăriți penal! Pe cine au vrut să „înfunde”?

Foștii procurori DNA Ciprian Man și Cristian Ardelean sunt acum urmăriți penal de SIIJ pentru fabricarea dosarului fostului adjunct al IPJ Satu Mare, Ioan Liviu Tăut.

Judecătoarele Lavinia Lefterache, Lucia Tatiana Rog și Luciana Mera de la ÎCCJ au hotărât achitarea definitivă a fostului adjunct al IPJ Satu Mare, Ioan Liviu Tăut, dar și a altor doi inculpați din dosar, scrie Luju.

Ioan Tăut fusese acuzat și că ar fi pretins și primit mai multe bunuri și beneficii materiale de la inculpatul Atila Csongor Tarr, administrator al unei societăți comerciale, pentru a-l ajuta pe acesta din urma să obțină o soluție favorabilă într-un dosar penal de evaziune fiscală care era instrumentat de inculpatul Saitos Ioan.

Fostului adjunct IPJ Satu Mare i-au mai fost aduse și alte acuzații mai fost precum că ar fi pretins și primit de la Tarr plata contravalorii unui autoturism second hand, dar și că afaceristul i-ar fi plătit contravaloarea unei consultații la o clinică din Ungaria

„În cele din urmă, totul s-a dovedit a fi simple invenții ale procurorului Cristian Ardelean în dosarul confirmat de Ciprian Man”, mai menționează sursa citată.

Judecătoarele Lavinia Lefterache, Lucia Tatiana Rog și Luciana Mera de la Înalta Curte arată în decizia de achitare că ex-adjunctul IPJ Satu Mare a suportat din fonduri personale contravaloarea autoturismului despre care DNA a susținut că a fost plătit de omul de afaceri, suma fiind achitată chiar din contul personal al „inculpatului”.

CONTINUAREA ARTICOLULUI IN PAGINA URMATOARE

Publicat in categoriile: Justitie
Ne puteți urmări pe Facebook, Telegram sau pe Google News
Accesează: