Evenimentul Zilei > Justitie > Dosar penal pentru un funcționar de rang înalt din Guvernul Dăncilă
Dosar penal pentru un funcționar de rang înalt din Guvernul Dăncilă

Dosar penal pentru un funcționar de rang înalt din Guvernul Dăncilă

Acuzații grave sunt aduse de procurori unui funcționar de rang înalt din Guvernul Dăncilă. Fostul șef a fost schimbat din funcție la preluarea mandatului de către Ludovic Orban. Anchetatorii au dezvăluit pentru evz.ro care sunt acuzațiile care i se aduc.

Procurorii de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Sectorului 1 fac cercetări într-un dosar penal care îl vizează pe fostul președinte al Comisiei Naționale de Prognoză, Ion Ghizdeanu.

Călin Radu Bogdan, purtătorul de cuvânt al Parchetului Sectorului 1 a declarat, pentru evz.ro, că este vorba despre un dosar deschis pentru fals intelectual.

„În acest moment se fac cercetări pentru administrarea probatoriului”, a declarant, pentru evz.ro, procurorul Călin Radu Bogdan.

Ion Ghizdeanu este vizat de procurori în acest dosar în care există suspiciuni de falsificare a unor procese verbale de alocare a unor bani de la stat.

El ar fi fost citat azi la parchet pentru a fi pus sub acuzare, potrivit unor surse G4Media.ro.

„Nu pot nici să vă confirm și nici să vă infirm această informație”, a precizat, pentru evz.ro, procurorul Călin Radu Bogdan.

În dosar ar fi vorba despre alocarea de bani din Fondul de Dezvoltare și Investiții (FDI). Conform datelor oficiale transmise pe pagina Guvernului României, FDI  era destinat finanțării proiectelor de dezvoltare care cuprind investiții sau lucrări de întreținere și reparații curente ale primăriilor, asociațiilor de dezvoltare intercomunitară în domenii prioritare precum sănătate, educație, apă și canalizare, rețea de energie electrică și rețea de gaze, înfrastructura de transport, salubrizare, rețea de iluminat public, precum și în alte domenii.

FDI era gestionat de Comisia Națională de Prognoză. Guvernul Orban a desființat Fondul și l-a înlocuit din funcție pe Ion Ghizdeanu.