Pe numele unui copil în vârstă de 13 ani, din județul Mureș, a fost deschis dosar penal. La data de 3 iunie a acestui ani, polițiștii din cadrul Secției de Poliție Rurală din Zau de Câmpie, județul Mureș, au fost sesizați la numărul de urgențe 112, de către o femeie, care semnala faptul că în mediu online circulă imagini cu o persoană de sex masculin care ucide un pui de câine cu o lopată.

Oamenii legi au început să ancheteze cazul, au vizionat filmulețul și au aflat că, la data de 1 iunie, un băiat în vârstă de 13 ani, din comuna Papiu Ilarian, ar fi lovit în mod repetat un câine. Animalul a decedat și a fost îngropat. Evenimentele care au dus la uciderea câinelui au fost filmate.

„La data de 03 iunie a.c, în jurul orei 23.00, polițiștii din cadrul Secției de Poliție Rurală nr. 13 Zau de Câmpie, au fost sesizați prin Apel 112, de către o femeie, cu privire la faptul că în mediul online, pe o rețea de socializare, ar fi fost postate imagini video, în care se observă o persoană de sex masculin care aplică mai multe lovituri, cu o lopată, unui câine, faptă care s-ar fi comis în comuna Papiu Ilarian.

Totodată, aspectele respective ar fi fost înregistrate de către o altă persoană și postate ulterior pe o pagină de socializare.

În cauză s-a întocmit un dosar penal, în cadrul căruia se efectuează cercetări, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de ”uciderea animalelor cu intenție, fără drept” prevăzută de Legea nr. 205/2004 privind protecția animalelor, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Luduș, în vederea stabilirii cu exactitate a situației de fapt, identificării tuturor persoanelor implicate și luării măsurilor legale ce se impun.

În urma interesului manifestat de mai mulți cetățeni, care au fost impresionați de acest caz, menționăm că, toate sesizările primite vor fi atașate la dosarul cauzei”, se precizează într-un comunicat publicat astăzi pe siteul Inspectoratului de Poliție Județean Mureș.

Infracțiunea la care se încadrează actul de cruzime săvârșit de tânăr se încadrează la Legea numărul. 205 din anul 2004 și privește protecția animalelor.