Evenimentul Zilei > Actualitate > Dosar penal, după ce o femeie a murit în condiții suspecte. Tragedie la o clinică particulară
Dosar penal, după ce o femeie a murit în condiții suspecte. Tragedie la o clinică particulară

Dosar penal, după ce o femeie a murit în condiții suspecte. Tragedie la o clinică particulară

O pacientă de 51 de ani a murit la o clinică privată unde trebuia să fie supusă unei investigații medicale radiologice. I s-a făcut rău imediat după ce a băut substanța de contrast și nu a mai putut fi resuscitată. Poliția a deschis un dosar penal de moarte suspectă.

Caz șocant la o clinică medicală privată din Târgoviște. O femeie de 51 de ani a murit, miercuri, după ce a băut substanță de contrast. Poliția a deschis un dosar penal de moarte suspectă.

Femeia primise în urmă cu două luni un diagnostic pe care nimeni nu vrea să îl audă: cancer la sân. Efectuase mai multe cure de citostatice și se pare că tumora reacționa la tratament. Medicul oncolog a trimis-o la clinica privată pentru investigații suplimentare, respectiv un computer tomograf toracic.

Se simțea rău

Pacienta nu se simțea prea bine dimineață când a ajuns la clinică, dar a pus totul pe seama citostaticelor. Înainte de a efectua investigația, medicii, de la clinica privată, i-au dat să bea mai multe pahare cu substanță de contrast, dar nu au mai apucat să efectueze testul. Femeia a început să se simtă tot mai rău și să tușească violent. Cadrele medicale au sunat la 112, dar, din păcate, femeia nu a mai putut fi resuscitată.

Fiul femeii a povestit, sub protecția anonimatului, cum mama sa s-a stins sub ochii lui. Bărbatul a spus că Nicoleta a primit șase pahare cu substanţă de contrast de la personalul medical. Omul mai spune că a văzut-o la un moment dat cum stătea pe masa de control şi tuşea foarte tare. El a mai povestit că medicii au încercat să o resusciteze aproape o oră.

Dosar penal

Poliția a deschis un dosar penal de moarte suspectă. Trupul femeii a fost transportat la Serviciul de Medicină Legală pentru efectuarea necropsiei, care va stabili cauza morții. Reprezentanții clinicii private nu au oferit niciun fel de declarații cu privire la incident.

Medicul curant al femeii spune că nu este exclus ca Nicoleta să fie unul dintre cazurile extrem de rare care au reacții alergice severe la substanța de contrast. Potrivit statisticilor, 14 pacienți dintr-un milion dezvoltă complicații rapide și pot muri din cauza substanței de contrast, potrivit observatornews.ro.