Evenimentul Zilei > Justitie > Cel mai MARE dosar de CORUPȚIE, ”Mită la Cluj”, a ajuns la FINAL. Care este verdictul
Cel mai MARE dosar de CORUPȚIE, ”Mită la Cluj”, a ajuns la FINAL. Care este verdictul

Cel mai MARE dosar de CORUPȚIE, ”Mită la Cluj”, a ajuns la FINAL. Care este verdictul

După aproape patru ani, dosarul ”Mită la Cluj” a ajuns la final, iar inculpaţii ridicați de procurori îşi vor afla sentinţele în două săptămâni.

În primăvara anului 2014, judeţul Cluj a fost zguduit de către cei de la Direcţia Naţională Anticorupţie Serviciul Teritorial Cluj, când mai multe personalităţi politice, afacerişti şi funcţionari publici au fost ridicaţi.

În 17 ianuarie la Curtea de Apel Cluj a avut loc ultimul termen de judecată din dosarul de corupţie ce îi are ca şi inculpaţi pe Horia Uioreanu (fostul preşedinte al Consiliului Judeţean Cluj), Ioan Bene, Vasile Pogăcean (oameni de afaceri), Ioan Petran (fost consilier judeţean) şi Gabriel Davidescu (fost director de dezvoltare în firma UTI). Judecătorii care judecă dosarul sunt Claudia Ilieş şi Vasile Chitidean de la secţia penală a Curţii de Apel Cluj.

Prima care a luat cuvântul a fost Anca Mărincean, procuror şef al DNA Cluj, care a cerut instanţei pedepse mai mari pentru Horia Uioreanu şi Ioan Bene, considerând că hotărârea Tribunalului Cluj este criticabilă.

Pentru Vasile Pogăcean, procurorul de şedinţă a cerut Curţii menţinerea pedepsei de fond și pentru închisoare cu executare pentru Ioan Petran şi Gabriel Davidescu, precizând că ”pedepsele trebuie să fie proporţionale cu gravitatea infracţiunilor”.

Cei doi din urmă au primit pedepse cu suspendare în prima instanţă, însă reprezentantul DNA a criticat această decizie, considerând că nu există argumente pentru ca pedepsele să fie suspendate, deoarece cei doi nu au avut o atitudine sinceră. Mărincean a mai menţionat că suspendarea se aplică doar în cazul celor care au atitudine de recunoaştere, scrie Gazetadecluj.

Informaţiile publicate de evz.ro pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.