Dorin Recean, mesaj aprig după ce criminalii de la Codrii Orheiului au scăpat de pedeapsă

Dorin Recean, mesaj aprig după ce criminalii de la Codrii Orheiului au scăpat de pedeapsă Sursa foto: Guvernul Republicii Moldova

Dorin Recean, premierul din Republica Moldova, a comentat public un caz controversat. Este vorba despre o decizie a magistraților, legată de crima de la Codrii Orheiului. În urma căreia, cei implicați au scăpat nepedepsiți.

Prim-ministrul a făcut apel la procurorii onești, cărora le-a transmis să îi ia la întrebări pe magistrații care i-au făcut scăpați pe criminali. Și care ar trebui să răspundă penal pentru faptele lor. Dorin Recean a făcut referire la controversatul caz petrecut la Codrii Orheiului.

Dorin Recean, mesaj pentru procurorii și judecătorii cinstiți. Să-i tragă la răspundere pe colegii de breaslă care s-au ocupat de crima de la Codrii Orheiului

„Așteptarea mea este ca procurorii și judecătorii onești să iasă în față și să îi aresteze pe procurorii și judecătorii care fac abuz și care nu duc la bun sfârșit pedeapsa celor trebuie să stea astăzi la închisoare”, a fost mesajul pe care l-a transmis premierul din Basarabia.

În acest caz care a stârnit multe ecouri de dezaprobare, judecătorii de la Curtea de Apel Chișinău i-au condamnat, la data de 24 mai, pe cei implicați în omorul din Codrii Orheiului în 2012 – Ion Corcodel, Oleg Pruteanu, Constantin Țuțu și Dmitri Colomeiciuc. Dar, în același timp, inculpații au scăpat de pedeapsă. Motivul a fost legat de intervenirea prescripției tragerii la răspundere penală.

Ne puteți urmări și pe Google News

Inculpații au fost învinuiți că l-au omorât în aprilie 2021 pe Alexei Veretca și i-au provocat legiziuni corporale medii lui Iurie Matcovschi.

După cum arată decizia ce a fost luată de completul Alexandru Spoială, Marcel Juganari, Oxana Robu, inculpatul Ion Corcodel, Oleg Pruteanu, Constantin Țuțu și Dmitri Colomeiciuc au fost recunoscuți vinovați de omor din imprudență și condamnați la o pedeapsă sub formă de închisoare pe un termen de cinci ani în penitenciar de tip semiînchis. Toți aceștia au fost eliberați de executarea pedepsei fie din motivul intervenirii amnistiei, fie pe motivul intervenirii prescripției tragerii la răspundere penal, conform jurnaliștilor de la anticorupție.md.