Evenimentul Zilei > International > Donald Trump, acuzat de instigare la violență! Cum încearcă avocații să-l scape de acuzații
Donald Trump, acuzat de instigare la violență! Cum încearcă avocații să-l scape de acuzații

Donald Trump, acuzat de instigare la violență! Cum încearcă avocații să-l scape de acuzații

Avocații încearcă să-l scape pe președintele american, Donald Trump, de acuzația privind instigarea la violență, susținând că acesta are imunitate prezidențială.

Apărătorii președintelui au argumentat în instanță că acesta nu poate fi judecat, după investirea sa la Casa Albă, în urma unui incident în care susținătorii săi au agresat mai mulți protestari la un eveniment de campanie din martie, 2016.

"Trump are imunitate față de orice proces pentru că este președintele Statelor Unite. Trump este imun față de proceduri în conformitate cu Clinton vs. Jones", au declarat avocații liderului american. 

Trei protestatari – Kashiya Nwanguma, Molly Shah si Henry Brousseau – îi acuză de agresiune pe doi barbați care participau la un miting al campaniei republicane din Kentucky.  

Donald Trump a fost acuzat că ar fi incitat la violență, cerând mulțimii să acționeze pentru a-i indepărta pe cei trei protestatari din sala unde avea loc evenimentul.  

Avocații care îl apără pe Donald Trump în instanță au argumentat că acesta se adresa, de fapt, forțelor de ordine, și nu mulțimii. Un judecător a decis deja că incitarea la violență este plauzibilă în acest caz.

Pe de altă parte, experții sunt de părere că președintele american va avea probleme în ceea ce privește invocarea imunității într-un proces civil.

 

Publicat in categoriile: International
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: