Evenimentul Zilei > International > Donald Trump, cadou inedit pentru Klaus Iohannis. Președintele României, aplaudat de americani [FOTO]
Donald Trump, cadou inedit pentru Klaus Iohannis. Președintele României, aplaudat de americani [FOTO]

Donald Trump, cadou inedit pentru Klaus Iohannis. Președintele României, aplaudat de americani [FOTO]

Președintele României, Klaus Iohannis a primit un cadou inedit din parte lui Donald Trump. Omologul american i-a oferit lui Iohannis o șapcă ce a amintit de mesajul de campanie al lui Trump, promovat în urmă cu câțiva ani. 

În timpul întâlnirii bilaterale, Donald Trump a primit din partea lui Donald Trump o șapcă cu mesajul „Make Romania Great Again” („Să facem România măreață din nou”). Klaus Iohannis s-a amuzat copios de „suvenir”, la fel ca restul participanților la întâlnirii, care totodată, au reacționat cu aplauze.

Potrivit fotografiilor furnizate de Administrația Prezidențială, la întâlnire au mai luat parte George Maior, Bogdan Aurescu și Mike Pence.

„Make America Great Again”, un slogan controversat

„Make America Great Again” este un slogan foarte popular și în aceeași măsură, controversat, utilizat de către Donald Trump în campania electorală din 2016. Ronald Reagan însă, a folosit unul extrem de similar, „Let’s Make America Great Again”, în campania sa din 1980. De-a lungul timpului, sloganul a fost utilizat în scop electoral și de către George Bush și Bill Clinton. „Cred că împreună putem face America măreață din nou”, a declarat Bill Clinton în campania sa electorală din 1991.

În ultimii ani, Donald Trump a fost acuzat că a furat sloganul de la Reagan, însă liderul de la Casa Albă a declarat că până în 2016, nu știa că a mai fost utilizat de vreun candidat la prezidențiale: „Reagan nu și-a brevetat sloganul (…) Și eu cred că sunt o persoană care înțelege cum funcționează marketingul”, a declarat Donald Trump în 2016.

Între timp, Donald Trump și-a anunțat noul slogan pentru alegerile din 2020: „Keep America Great!”.

Publicat in categoriile: International
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: