Evenimentul Zilei > International > Donald Trump, acuzat că s-a dat mai bogat decât era, ca să intre în topul Forbes
Donald Trump, acuzat că s-a dat mai bogat decât era, ca să intre în topul Forbes

Donald Trump, acuzat că s-a dat mai bogat decât era, ca să intre în topul Forbes

Un cunoscut jurnalist american de la revista Forbes îl acuză pe Donald Trump, că înainte de a deveni preşedintele Statelor Unite, l-ar fi minţit în legătură cu averea personală acumulată în anii 1980, ca să îl includă în lista celor mai bogaţi oameni din SUA realizată de celebra publicaţie.

Declaraţiile au fost făcute de jurnalistul Jonathan Greenberg, vineri, în cadrul emisiunii „New Day” de la CNN, şi scot la iveală o nouă poveste din seria acuzelor de deformare a adevărului, făcute la adresa preşedintelui Americii. Trump a fost acuzat că s-a drept John Barron, unul dintre şefii Organizaţiei Trump, şi s-a lăudat cu banii şi iubitele pe care le-a avut.

Greenberg spune că Trump, folosindu-se de numele de Barron, a reuşit să facă o avere de aproximativ 5 milioane de dolari, să pară de 100 de milioane, asta doar pentru a fi inclus în topul celebrei reviste Forbes 400.

 

Preşedintele Americii ocupă, în prezent, locul 248 în lista celor mai bogaţi oameni din SUA şi 766 în lista multimilionarilor din lume, cu o avere de 3,1 miliarde de dolari, în scădere faţă de anul 2016, când era înregistrat cu 3,7 miliarde de dolari.

Oficialii de la Casa Albă au refuzat să facă declaraţii cu privire la Organizaţia Trump.

 

A cerut amânare pentru a depunde declaraţia de venit

Săptămâna aceasta, americanii au primit încă o zi răgaz pentru depunerea declaraţiilor. Preşedintele Americii, a solicitat, în mod legal, să i se acorde un răgaz de şase luni pentru depunerea documentelor privind impozitele sale, motivând că are probleme tehnice cu site-ul său, pe care va urca documentele.

 

Trump a întrerupt astfel tradiţia prin care americanii ca americanii pot citi declaraţia lui de venit. Preşedintele are obigaţia, prin poziţia pe care o are, să facă publice informaţii despre averea pe care o deţine.

 

Tot săptămâna aceasta, CNN a făcut publică cea mai recentă declaraţie de avere a preşedintelui america, din care reiese că deţine: 307,7 milioane de dolari – proprietăţi de golf, 139,8 milioane de dolari – bunuri imobiliare, 105,4 milioane de dolari – hoteluri, 14 milioane de dolari – afaceri în entertainment, 8,8 milioane de dolari – avioane.

Mai mult, la averea lui Trump de adaugă şi indemnizaţia de la Sindicatului Actorilor Americani – în urma unui reality-show pe care l-a realizat, dar şi venituri de pe urma folosirii numelui lui la nivel internaţional şi a unui carusel din Central Park.

 

În perioada mandatului de la Casa Albă, averea preşedintelui este administrată de copiii lui şi de un administrator.