Evenimentul Zilei > EVZ Special > Don Juan din Phenian și alte scene cazone cu Kim
Don Juan din Phenian și alte scene cazone cu Kim

Don Juan din Phenian și alte scene cazone cu Kim

Liderul nord-coreean și-a luat obiceiul de a-și petrece sfârșiturile de săptămână în mijlocul oamenilor de arme, cărora le dă sfaturi înțelepte și îi îmbărbătează. De o atenție deosebită se bucură tovarășele de luptă și viață.

Kim Jong Un a vizitat la acest sfârșit de săptămână două unități ale Armatei Populare Coreene, a relatat ieri presa de stat, ordonând ca forțele armate să se pregătească prin participarea la „exerciții militare în condiții de război” cu un „grad mai mare de intensitate”.

În vizitele relatate în detaliu de Agenția Centrală de Știri Coreeană (KCNA) și de primele două pagini ale organului Partidului Muncitoresc, Rodong Sinmun, liderul de la Phenian a inspectat unitatea militară de pe Insula Changrin aflată pe „frontul de vest” și o companie de femei, parte a Unității Militare 5492 din sud-vest.

În imaginile oferite de KCNA, Kim apare îmbrăcat într-un elegant balonzaid la două rânduri, care creează un plăcut contrast cu kakiul oamenilor de arme.

După o inspecție a sediilor unde sunt găzduiți militarii și au loc activitățile politico-educative, pe Insula Changrin, Kim a vizitat un post de observație și i-a dat ordin șefului Marelui Stat Major al Armatei, Pak Jong Chon, „să crească eficiența de luptă a detașamentului de apărare…”

Conducătorul suprem a folosit în scop didactico-strategic o hartă întinsă pe o masă îngropată pe jumătate în pământ și acoperită cu o prelată de camuflaj, de sub care balonzaidul său alb era abia perceptibil pentru inamicul mârșav. Pentru indicarea obiectivelor sensibile, au fost folosite două arătătoare de lemn alb cu roșu, care semănau flagrant cu o pereche de bețe de tobă.

 

„Trebuie să le oferim recruților aflate în serviciul militar un exercițiu științific, pragmatic și real, mai militar”, a cerut înțeleptul fiu al poporului coreean.

Aceste măsuri – a adăugat el, cu o mână în buzunarul balonzaidului și cu cealaltă sprijinită elegant de roata unui tun – vor asigura „pregătirea lor politică, ideologică, fizică și tehnică completă, astfel încât să poată îndeplini cu bine orice operațiune sau misiune de luptă și, mai ales, unitățile și subunitățile de artilerie trebuie să își continue activitatea cu avânt pentru a deveni trăgători de precizie.”

 

Kim „a subliniat necesitatea ca unitățile și subunitățile Armatei Populare” să ia toate măsurile pentru a fi pregătite de o „mobilizare totală a armelor și echipamentelor tehnice”, a relatat KCNA.

În cadrul vizitei la compania de femei a Unității 5492, după ce a inspectat clădirile pentru locuit și pregătirea politico-educativă, Kim Jong Un a asistat la un program arstistic.

Recrutele, toate de aceeași înălțime și cu aceeași tunsoare, au vârsat lacrimi de bucurie, nevenindu-le să creadă că l-au primit în sânul lor pe „conducătorul iubit”. La rândul său, Don Juan din Phenian a zâmbit cuceritor din fălcuțele rumene.

A devenit o obișnuință ca liderul de la Phenian să-și petreacă sfârșiturile de săptămână printre militari. Astfel, cu o săptămână în urmă el a făcut o vizită de lucru la o unitate de parașutiști, ocazie cu care bravii luptători ai aerului s-au ghemuit la pieptul generos și primitor al conducătorului.

 

De asemenea, Kim Jong Un a participat la un concurs de aviație, prilej pentru a se imortaliza (șezând pe un scăunel) alături de piloții competitori, care au stat confortabil pe asfaltul pistei. De remarcat imaginea generalului maior care șade umil pe ciuci, în stânga conducătorului iubit. Nici cu turul pe asfalt, ca răcanii, nici pe scăunel, ca Șeful…