Domnita Ralu face furori

Domnita Ralu face furori

Romanca Raluca Olaru (18 ani) s-a calificat in turul 3 la Roland Garros.

Cel mai promitator produs al scolii romanesti de tenis in ultimii ani, Raluca Olaru, si-a confirmat valoarea la Roland Garros. Aflata la prima participare la un turneu de Grand Slam, „domnita Ralu” s-a calificat in turul al treilea, dupa ce a trecut ieri, scor 6-3, 6-0, de Tatiana Pusek (Belarus).

Finalista la Roland Garros in urma cu doi ani, la juniori, Olaru (numarul 122 WTA) a inregistrat astfel a cincea victorie pe zgura pariziana (trei partide castigate in calificari si doua pe tabloul principal). Bucuresteanca a devenit prima jucatoare din Romania care accede in runda a treia la un concurs de Grand Slam dupa Ruxandra Dragomir, care se calificase in aceeasi faza la Australian Open, in 2001.

Raluca Olaru, care este insotita la Paris de familie si de antrenorul Silviu Zancu, se va bate pentru calificarea in „optimi” cu Ana Ivanovici (Serbia, numarul 7 mondial), considerata cea mai frumoasa jucatoare din circuitul profesionist. „Sunt fericit, dar cred ca Raluca nu poate sa treaca de Ivanovici”, a declarat Adrian Olaru, tatal jucatoarei.

Ne puteți urmări și pe Google News

„Parca e un vis frumos”

EVZ: Felicitari, Raluca! Primul tau Roland Garros inseamna si prima mare realizare ca jucatoare de tenis... Raluca Olaru: Imi este dificil sa exprim in cuvinte bucuria pe care o traiesc. Uneori realizez cu greu ca sunt in turul al treilea la Roland Garros. Parca e un vis frumos.

Te simti bine la Paris? Imi prieste atmosfera de aici. In plus, sunt impreuna cu toata familia la Paris, iar asta ma ajuta mult. A fost o vreme in care visam sa particip la un turneu de Grand Slam, sa joc bine si sa-i am pe cei dragi alaturi. In sfarsit, ziua aceea a venit.

Ai 18 ani si esti inca la inceputul carierei. Nu ai emotii la prima ta participare la un concurs de Grand Slam?Am avut emotii foarte mari in debutul partidei din turul doi, cu Tatiana Pusek, fiindca stiam ca este o jucatoare de batut si ma simteam, intr-un fel, obligata sa castig. In plus, la primul meu Roland Garros m-am trezit dintr-odata in turul al doilea. Am trecut insa repede peste toate astea. Am jucat bine, am castigat si merg mai departe.

In turul 3 o sa joci cu Ana Ivanovici, din Serbia, care la 20 de ani este numarul 7 in lume. Te temi? Din contra. O sa fie super, fiindca ador stilul ei de joc! O sa ma simt bine pe teren. Nu joc sub niciun fel de presiune, asa ca o sa iau acest meci ca pe o sarbatoare. Vreau sa ma bucur de fiecare minge.

„Mi-am depasit obiectivul”

Ca junioare, ai disputat atat finala de simplu, cat si pe cea de dublu, in urma cu doi ani, aici, la Roland Garros. Sentimentul victoriei este similar acum? Intr-un fel, da. Este ceva cu totul si cu totul special. Zilele acestea, chiar am rememorat parcursul fericit de acum doi ani. Ca si atunci, si acum sunt multi romani care vin sa ma incurajeze.

Calificarea in turul al treilea ti-a asigurat un cec de aproape 40.000 de euro, cel mai mare premiu din cariera ta. O sa-ti iei un cadou frumos din banii acestia? Nu m-am gandit inca. Cel mai frumos cadou va ramane, oricum, amintirea placuta a acestei editii de la Roland Garros.

Ce obiectiv ti-ai propus pentru turneul de la Paris?(rade) Mi-am depasit cu mult obiectivul initial. Imi propusesem sa trec de calificari si sa castig in primul tur de pe tabloul principal. Acum, tot ceea ce fac in plus este ca un bonus.

Una rece, una calda

Gallovits - out, Pavel - continua

Edina Gallovits, cealalta romanca de pe tabloul de simplu, a parasit competitia ieri, in turul secund, cedand in doua seturi, scor 4-6, 1-6, in fata sportivei israeliene Shahar Peer, cap de serie numarul 15. In proba masculina de dublu, Andrei Pavel si germanul Alexander Waske au trecut de prima runda, dupa victoria obtinuta in fata perechii Alexander Peya (Austria) / Bjorn Phau (Germania), scor 7-5, 6-3.