Evenimentul Zilei > Social > Domeniul cu cele mai mari salarii din România. Angajații câștigă 10.000 de lei pe lună
Domeniul cu cele mai mari salarii din România. Angajații câștigă 10.000 de lei pe lună

Domeniul cu cele mai mari salarii din România. Angajații câștigă 10.000 de lei pe lună

Salariații care lucrează în cel mai bine plătit domeniu din România mai au și alte beneficii. Pot lucra de acasă, iar programul de lucru este flexibil.

Cele mai mari salarii din România sunt în domeniul IT. Programatorii cu experiență pot câștiga și 10.000 de lei pe lună. Un arhitect IT de exemplu poate câștiga chiar și 40.000 de lei pe lună. Este însă o meserie care necesită studii de specialitate, dar și multe cursuri de calificare.

Joburi bine plătite

În general, majoritatea angajaților din domeniul IT au studii superioare. Cei mai mulți angajați sunt în București. „Salarii de peste 10.000 de lei încasează 16,2% dintre cei care şi-au introdus datele salariale în platformă şi 14,2% iau lunar între 3.000 şi 4.000 de lei.Din multe puncte de vedere, IT-ul este un domeniu atipic. Spre exemplu, vedem specialişti foarte căutaţi, care ajung să ocupe poziţii cheie în companie şi încasează salarii comparabile sau chiar mai mari decât ale unui director general.

Este cazul arhitecţilor IT, spre exemplu, care pot câştiga şi 40.000 de lei pe lună. Pragurile sunt ridicate chiar şi pentru juniori, astfel încât salariile de intrare sunt de aproximativ 3.500-4.000 de lei pe lună. În ceea ce priveşte media salarială pentru programatori, aceasta este de 6.000 de lei”, a explicat Roxana Drăghici, Head of Sales în cadrul eJobs România, potrivit cancan.ro.

Un alt domeniu bine plătit este cel al comunicațiilor și tehnologia informației. Potrivit Institutului Național de Statistică salariul mediu net este 10.329 lei pe lună.

Salariile din alte domenii

Salarii bune sunt și în domeniul construcțiilor. Un muncitor calificat poate câștiga între 4.000 și 5.000 de lei, pe lună. Și în agricultură, un tractorist poate câștiga și 14.000 de lei pe lună, dar locul de muncă este unul sezonier.

Cele mai mici salarii din România sunt în domeniul HoReCa, grav afectat de pandemia de coronavirus. Salariul mediu net al unui angajat este de 2.258 de lei. Venituri mici sunt și în industria textilă, unde salariul mediu net este de 2.320 de lei pe lună.

Nivelul salariul depinde și de județ. Cele mai mari lefuri sunt în București, Cluj și Timișoara. La polul opus se numără județele Teleorman și Caraș Severin.

Publicat in categoriile: Social
Ne puteți urmări pe Facebook, Telegram sau pe Google News
Accesează: