Evenimentul Zilei > EVZ Special > Doliu pentru Trump! A murit de COVID-19 un bun prieten al președintelui SUA
Doliu pentru Trump! A murit de COVID-19 un bun prieten al președintelui SUA

Doliu pentru Trump! A murit de COVID-19 un bun prieten al președintelui SUA

Președintele american Donald Trump trece printr-un moment greu, după ce un bun prieten al său a murit în urma unor complicații cauzate de COVID-19.

Este vorba despre Stanley Chera, un important dezvoltator imobiliar din New York, apropiat al președintelui Statelor Unite, Donald Trump, și mare donator pentru Partidul Republican.

Chera a murit duminică în urma complicațiilor produse de infecția cu coronavirusul chinezesc, la 78 de ani.

Între 2016 și 2019, el a donat aproape o jumătate de milion de dolari pentru campania lui Donald Trump, potrivit Comisiei Electorale Federale.

În luna noiembrie a anului trecut, el l-a prezentat pe actualul președinte, la Parada de Ziua Veteranilor de la New York, drept „un prieten drag”. Iar Trump l-a numit pe Chera, la o adunare electorală din Michigan, „unul dintre cei mai mari constructori și oameni din imobiliare”, „un tip grozav care mi-a fost alături încă de la început.

Potrivit The New York Post, Stanley Chera a fost internat pe 24 martie, cu infecție cauzată de noul coronavirus. Se pare că despre el vorbea liderul de la Casa Albă luna trecută, atunci când a declarat că un prieten care se luptă cu virusul agresiv a intrat în comă.

„Speram să rămână în stare bună, dar este inconștient, a intrat în comă”, spunea Trump, adăugând: „Ce poți să spui decât să te întrebi cum de s-a întâmplat una ca asta”.

În acel moment, potrivit unor surse citate de New York Times, prietenul președintelui era în comă indusă, relatează CNN. Ulterior, Trump a declarat că unul dintre prietenii săi este „incredibil de bolnav”

Dar nici Casa Albă, nici familia magnatului imobiliarelor nu au dorit să comenteze în legătură cu moartea lui Stanley Chera sau a relației acestuia cu președintele SUA.

Pe lângă activitatea din domeniul imobiliarelor, mai notează CNN, magnatul era cunoscut și ca un mare filantrop, ultimele sale acțiuni fiind în favoarea copiilor cu nevoi speciale. Stanley Chera era și fondatorul organizației caritabile „Sephardic Community Center in Brooklyn”.

„A fost un om foarte special, iubit de toți. Devoțiunea sa pentru foarte mulți din comunitatea noastră a fost fără pereche”, au declarat reprezentanții asociației caritabile a sefarzilor din Brooklyn.

Informaţiile publicate de evz.ro pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.