Evenimentul Zilei > Sport > Doliu în lumea fotbalului. A murit Gale Sayers poreclit „Cometa Kansas”
Doliu în lumea fotbalului. A murit  Gale Sayers poreclit „Cometa Kansas”

Doliu în lumea fotbalului. A murit Gale Sayers poreclit „Cometa Kansas”

Gale Sayers, unul dintre cei mai electrici jucători National Football League din anii 1960, a murit. Avea 77 de ani.
Gale Sayers, unul dintre cei mai electrici jucători NFL (National Football League) din anii 1960, a murit la vârsta 77 de ani. Celebrul jucător de fotbal profesionist american a activat ca jucător de intercepţie în Liga Națională de Fotbal.

Familia NFL a pierdut un prieten adevărat, astăzi, odată cu trecerea lui Gale Sayers în nefiinţă. Gale a fost unul dintre cei mai buni şi interesanţi jucători din istoria NFL. A fost un alergător electrizant, care încânta fanii de fiecare dată când atingea mingea.

De asemenea, ne vom aminti pentru totdeauna de Gale pentru inspirația și bunătatea sa. Atitudinea liniștită și modestă a lui Gale i-a negat determinarea, competitivitatea și compasiunea. Transmitem sentimente de condoleanțe soției sale, Ardie, și familiei lor. Gândurile noastre sunt alături de coechipierii săi, de organizația Bears, de mulți fani care şi-l amintesc ca jucător de fotbal, dar şi de cei care au fost atinși de spiritul și generozitatea lui Gale”, a declarat comisarul NFL, Roger Goodell, într-un comunicat.
Poreclit „Cometa Kansas” după o strălucită carieră universitară cu Jayhawks, Sayers a avut unul dintre cele mai bune sezoane de debut ale NFL din toate timpurile, după ce a intrat în ligă la a patra selecție generală în draftul NFL din 1965.

Sayers a stabilit un record al ligii în primul sezon, marcând 22 de touchdown-uri. A fost numit Rookie of the Year al NFL și va câștiga patru apariții la Pro Bowl și cinci selecții All-Pro din prima echipă în primele sale cinci sezoane.

Întrebat cum putea  de fiecare dată să scape de rivalii de pe teren și să deschidă curse mari, Sayers a spus odată: „Dă-mi doar 18 centimetri  la lumină zilei. Asta e tot ce am nevoie”, a spus celebrul sportiv.

„Toți cei care iubesc fotbalul deplâng pierderea unuia dintre cei mai mari jucători  de la Gale Sayers din Chicago Bears”, a declarat într-un comunicat președintele și CEO-ul Hall of Fame, David Baker.

„El a fost esența unui jucător de echipă – liniștit, modest și întotdeauna gata să complimenteze un coechipier pentru un bloc cheie. Gale a fost un om extraordinar care a depășit multe adversități în timpul carierei și al vieții sale în NFL”, scrie sports.yahoo.

Publicat in categoriile: Sport
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: