Evenimentul Zilei > Actualitate > Doliu în lume sportului. Un mare CAMPION la atletism a plecat dintre noi
Doliu în lume sportului. Un mare CAMPION la atletism a plecat dintre noi

Doliu în lume sportului. Un mare CAMPION la atletism a plecat dintre noi

Doliu în lumea sportului. Ilie Popa, unul dintre cei mai respectați antrenori de altletism din România, a murit. Tristul anunț a fost făcut conducerea Clubului Sportiv al Armatei ”Steaua București”.

„Conducerea Clubului Sportiv al Armatei ”Steaua București”, alături de întregul colectiv de sportivi, antrenori și tehnicieni, deplânge trecerea în neființă a fostului antrenor Ilie POPA și adresează un mesaj de compasiune rudelor, prietenilor și tuturor celor care l-au cunoscut și apreciat.

Ilie POPA a fost sportiv în cadrul secției de ATLETISM a CSA „Steaua București”, la probele de 10 km marș, 20 km marș, 50 km marș, cros și maraton, în perioada 1962-1970. A participat la ediția din 1964 a Jocurilor Olimpice de vară T.J. Tokyo, la 4 ediții ale Jocurilor Balcanice în aer liber unde a cucerit tot atâtea medalii (1 de aur și 3 de argint) la proba de 20 km marș în anul 1962, locul 2; în 1963 – locul 2, în 1964 – locul 1 și în anul 1965 – locul 2. A strâns în palmares 16 titluri de Campion Național, din care 10 la echipe și 6 la individual. În anul 1964 a primit titlul de Maestru al sportului.

Antrenor la ASA Sibiu în perioada 1972-2000, din 1991 a pregătit lotul național al ministerului Apărării Naționale la patrulă militară 100 km și maraton și-a condus sportivii în această calitate la cucerirea a numeroase medalii la competițiile militare internaționale.

În perioada 2001 – 2016 a fost antrenor în cadrul secției de atletism a Clubului Sportiv al Armatei „Steaua București”, la probele de semifond, fond și marș. Dintre cei mai semnificativi sportivi pe care i-a selecționat și pregătit s-au evidențiat: George BOROI (100m garduri), Augustin BARBU (3000 m obstacole și cros) și Marcel POMOHACI (5000 m și cros) – promovați la CSA Steaua București, dar și alți sportivi ai cluburilor din țară.

În asemenea momente, întreaga suflare stelistă este alături de familia îndurerată”, au postat îndurerați cei de la CSA Steaua pe Facebook.