Grandi a fost preşedinte al FIG între anii 1997 şi 2016

Potrivit FIG, Grandi a fost un „om cald, cu un puternic sens al justiţiei, care a marcat sportul prin reformele care au dat credibilitate gimnasticii, popularitate şi universalitate”, se menţionează în comunicat.

Datorită sportivului italian gimnastica a reprezentat unul dintre cele mai importante sporturi din programul olimpic.

Grandi a fost un sportiv de înalt nivel, profesor, antrenor, arbitru şi administrator, explorând aproape toate faţetele gimnasticii.

A fost preşedintele Federaţiei Italiene de Gimnastică între 1977 şi 2000, iar vicepreşedinte al Comitetului Olimpic Italian (CONI) din 1987 până în 2005. A fost membru al Comitetului Internaţional Olimpic din 2000 până în 2004.

În perioada cât Grandi a fost preşedinte FIG, gimnastica feminină românească a strălucit la Sydney 2000, unde a luat aurul pe echipe, iar Simona Amânar a fost campioană olimpică la sărituri, dar şi la Atena 2004, unde Cătălina Poonor a cucerit trei medalii de aur, iar Monica Roşu a fost campioană la sărituri.

Bruno Grandi s-a retras oficial din lumea gimnasticii la Congresul FIG de la Tokyo din octombrie 2016, locul său fiind luat de japonezul Morinari Watanabe, potrivit romaniatv.net