Autorităţile au găsit trupul neînsufleţit al lui Ditko în apartamentul său din New York la 29 iunie, deşi se crede că autorul din spatele lui Spider-Man ar fi murit cu două zile înainte, informează revista de specialitate The Hollywood Reporter.

Deşi a devenit cunoscut fanilor pentru contribuţia sa la crearea Spider-Man în 1962 şi pentru alte aporturi valoroase la universul Marvel cu personaje precum Doctor Strange, Ditko a dus o viaţă misterioasă, preferând anonimatul şi departe de reflectoarele mediatice, conform AGERPRES.

Născut la 2 noiembrie 1927 la Johnstown (Pennsylvania, SUA), Ditko a prins pasiunea comic books de la tatăl său iar după ce a luptat în cel de-al Doilea Război Mondial, a absolvit la New York studiile Şcolii de Caricatură şi Ilustraţii.

De la mijlocul anilor 50 a lucrat pentru edituri de benzi desenate ca Charlton Comics şi Atlas Comics, precursoare a Marvel. În 1962 a prezentat împreună cu Stan Lee personajul omului-păianjen, un tânăr care capătă puterile fabuloase ale arahnidelor după ce este muşcat de un păianjen, devenind unul dintre cei mai celebri supereoi ai universului Marvel.

Personajul a fost transpus pe ecrane în filme devenite deja cult. Ultimul lungmetraj despre Omul Păianjen a fost „Spider-Man: Homecoming'”(2017), cu Tom Holland ca protagonist, însă a fost deja filmată o continuare, „Spider-Man: Far From Home'” care va avea premiera anul viitor.

Anterior, Tobey Maguire a întruchipat acest personaj în trilogia regizată de Sam Raimi şi alcătuită din filmele „Spider-Man” (2002), „Spider-Man 2” (2004) şi „Spider-Man 3'”(2007). Supereroul a fost interpretat şi de Andrew Garfield în „The Amazing Spider-Man'”(2012) şi „The Amazing Spider-Man 2'”(2014).

Moştenirea lăsată de Ditko marelui ecran, dincolo de acest personaj  include şi menţionatul „Doctor Strange”. A fost de asemenea realizat un documentar de postul BBC, „In Search of Steve Ditko'”(2007), care îi este dedicat.

Potrivit mass-media locale, Ditko nu a fost niciodată căsătorit şi nu a lăsat moştenitori.