Evenimentul Zilei > International > Un nou SCANDAL! Câţi dolari a ÎNCASAT Melania Trump de pe urma POZELOR de când este PRIMA DOAMNĂ a Americii
Un nou SCANDAL! Câţi dolari a ÎNCASAT Melania Trump de pe urma POZELOR de când este PRIMA DOAMNĂ a Americii

Un nou SCANDAL! Câţi dolari a ÎNCASAT Melania Trump de pe urma POZELOR de când este PRIMA DOAMNĂ a Americii

Presa a plătit Melaniei Trump între 100.000 şi 1.000.000 de dolari din drepturi de autor pentru utilizarea fotografiilor cu ea, a dezvăluit compania NBC. Dar presa americană consideră greşită această politică deoarece: Nu este nemaiauzit ca celebritățile să câștige redevențe din fotografii, dar este foarte neobișnuit pentru soția unui funcționar ales în fruntea statului.

Getty Images, folosită de numeroase publicații, a cerut ca o colecție de 187 de fotografii Melania Trump să fie folosită doar în "povestiri pozitive" numai în acordul de licențiere. Cu toate acestea, punctele de vânzare care au publicat fotografiile spun că nu știau despre stipulare și nu și-au modificat acoperirea editorială.

Melania Trump a primit între 100.000 și 1.000.000 de dolari de la Getty Images în 2017. Colecția cu Melania și Donald Trump cu fiul Barron din New York a fost filmată între 2010 și 2016 de către fotograful belgian Regine Mahaux.  NBC raportează: "Nu este nemaiauzit ca celebritățile să câștige redevențe din fotografii, dar este foarte neobișnuit pentru soția unui funcționar ales în fruntea statului" și aminteşte de Yahoo News, NBC News, Marie Claire și Daily Mail ca printre utilizanţii fotografiilor și, prin urmare, plătind fără îndoială Melaniei Trump.

Interesant, NBC a constatat, de asemenea, că fotografiile au fost folosite înainte de 2017, dar nici un venit nu a fost dezvăluit de familia Trump, ceea ce înseamnă că Melania Trump nu a fost plătită pentru fotografii înainte de anul trecut sau Trump nu a raportat veniturile.

Familia Trump a fost, de asemenea, acuzată că foloseşte puterea politică pentru a profita financiar prin găzduirea de întâlniri diplomatice la Mar-a-Lago (știrile din S.U.A. arată că au cheltuit 1.2 milioane dolari la proprietățile Trump în primul său an de președinte).

Recompensele de la Getty arată că  cei din familia Trump au beneficiat financiar atunci când publicațiile foloseau involuntar fotografiile lui Mahaux. Standardul impus de  Getty de a rula imaginile  "numai în povestiri pozitive" merge împotriva eticii jurnalistice obișnuite, iar site-urile precum NBC News spun că nu sunt de acord.

"Nu am acceptat niciodată să fac o "poveste pozitivă", am făcut o "poveste cinstită" și a fost pozitivă pentru că este o persoană decentă și a avut o viață decentă", a declarat Greta Van Susteren, Fox News.

Unele  site-uri media au eliminat fotografiile din articole, dar un reprezentant al agenţiei Getty spune că restricțiile privind imaginea sunt clar menționate în online ", notează hollywoodreporter.