Evenimentul Zilei > International > Doi jurnalişti ruşi au murit în Ucraina. Putin şi Poroşenko au discutat despre o posibilă încetare a focului
Doi jurnalişti ruşi au murit în Ucraina. Putin şi Poroşenko au discutat despre o posibilă încetare a focului

Doi jurnalişti ruşi au murit în Ucraina. Putin şi Poroşenko au discutat despre o posibilă încetare a focului

Preşedintele rus, Vladimir Putin, şi omologul său ucrainean, Petro Poroşenko, au discutat despre un armistiţiu după ce doi jurnalişti ruşi au fost ucişi în estul ţării, relatează Mediafax.

Kremlinul a anunţat aseară că cei doi  au evocat posibilitatea încheierii unui "armistiţiu în zona de operaţiuni militare din sud-estul Ucrainei", la finalul unor discuţii.

"Petro Poroşenko a prezentat condoleanţe pentru moartea unor reprezentanţi ai presei ruse şi i-a dat asigurări preşedintelui că o anchetă exhaustivă va fi efectuată sub conducerea sa", a anunţat cabinetul lui Putin.

Preşedintele ucrainean a promis că autorităţile ucrainene vor deschide o anchetă pentru a se stabili circumstanţele în care cei doi jurnailişti ruşi au murit.

Igor Korneliuk, un jurnalist al grupului de televiziune VGTRK, a fost ucis în urma unui bombardament al forţelor ucrainene în apropiere de Lugansk (estul Ucrainei), în timp ce Anton Voloşin, un inginer de sunet care a fost dat dispărut şi al cărui trup neînsufleţit a fost găsit de rebeli într-o zonă de operaţiuni militare.

Publicat in categoriile: International
Ne puteți urmări pe Facebook, Telegram sau pe Google News
Accesează: